У Харкові реорганізували низку медичних закладів
25 січня 2023 13:17 Медицина
У Харкові реорганізували низку медичних закладів Низку закладів охорони здоров’я міста Харкова реорганізували шляхом приєднання.

Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 25 січня, на позачерговій сесії міської ради. Підставою для реорганізації стала постанова Кабінету Міністрів України від 27.12.2022 №1464 «Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2023 році». 

Департаментом охорони здоров’я було проведено аналіз фінансового стану медзакладів станом на 1 січня 2023 року, з якого вбачається, що подальше функціонування чотирьох закладів без реорганізації або фінансової підтримки з місцевого бюджету  є неможливим.

З огляду на це було прийнято наступні рішення про реорганізацію: Міську дитячу стоматологічну поліклініку №1  приєднали до Міської дитячої поліклініки №23, а міські шкірно-венерологічні диспансери №1, 2 та 4 - до Міського шкірно-венерологічного диспансеру №5.

Реорганізація цих закладів дозволить покращити якість надання медичних послуг у складі багатопрофільних закладів охорони здоров’я, наблизити доступність до спеціалізованої допомоги та при цьому оптимізувати використання наявних адміністративних, фінансових та кадрових ресурсів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини