У Харкові пройшов «Ярмарок вишів»
06 лютого 2014 16:42
У Харкові пройшов «Ярмарок вишів» «Ярмарок вишів» пройшов сьогодні, 6 лютого, у Харківській обласній бібліотеці для юнацтва за підтримки Департаменту освіти Харківської міськради.
Представники провідних вишів міста Харкова провели для учнів 10-11 класів восьми шкіл Московського району презентації своїх можливостей і факультетів, розповіли про перспективні спеціальності.

«Ярмарок вишів» організувала обласна бібліотека для юнацтва. Її директор Маргарита Жарова повідомила, що профорієнтація молоді - це один із нових напрямків, яким займаються в установі вже другий рік.

«Ми переглянули класичні напрямки роботи, властиві бібліотекам, і почали впроваджувати інноваційні проекти, які передбачають інтелектуальний розвиток, цікаве дозвілля, естетично-патріотичне виховання, а також профорієнтацію. Сьогодні молодь стикається з великими проблемами, бар'єрами і перешкодами, які складно подолати самостійно. Тому ми хочемо стати для молодих людей партнером, майданчиком, центром, де вони можуть із користю провести вільний час, отримати корисну інформацію, провести добре дозвілля, задуматися про майбутню професію», - зазначила Маргарита Жарова.

За її словами, бібліотека планує організацію таких ярмарків і для шкіл інших районів міста Харкова, а також для сільських районів Харківської області, в тому числі й за допомогою онлайн-консультацій та вебінарів.

У сьогоднішньому ярмарку взяли участь такі виші:
1. Харківський національний педагогічний університет ім. Сковороди;
2. Харківський національний економічний університет ім. Кузнеця;
3. Національний фармацевтичний університет;
4. Харківський національний університет міського господарства ім. Бекетова;
5. Харківська державна академія культури;
6. Харківський національний медичний університет;
7. Національний університет внутрішніх справ;
8. Харківський національний технічний університет будівництва та архітектури;
9. Харківська державна академія дизайну і мистецтва;
10. Харківський національний університет радіоелектроніки;
11. Харківський державний університет харчування та торгівлі;
12. Академія внутрішніх військ МВС України.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини