У Харкові пройшов «Kharkiv Fashion 2019»
25 березня 2019 16:55 Культура
У Харкові пройшов «Kharkiv Fashion 2019» Модні покази в рамках проекту «Kharkiv Fashion 2019», який проходив 21-23 березня на Арт-заводі «Механіка», відвідали тисячі харків'ян.
На «Kharkiv Fashion 2019» свої колекції представили 19 дизайнерів. Серед них - Дмитро Захаревський, Олег Фоменко, Катерина Чепак, Олег Тарнавський, а також бренди: «Lemoni», «Puchka», «Zoryana style», «Lipar, Woolbook», «Raslov», «Vesna fashion», «Porrima», «Nadenu», «MaKha», «Bugrimatelier», «Just Be Yourself», «Atelier Natalya Burlutskaya», учасник «Ukrainian Fashion Week» бренд «Factura», а також модельєр з Греції Марія Тагалоу.

За словами координатора «Kharkiv Fashion 2019», виконавчого директора «Kharkiv Fashion Cluster» Олега Єгорова, цей сезон проекту особливо цікавий, тому що несе в собі важливу соціальну складову. «Ми несемо основний меседж - об'єднати людей і сказати про те, що у всіх рівні можливості, будь то спортсмен, дизайнер-початківець, професійна тенісистка, танцівниця або стиліст міжнародного рівня. І, думаю, ми цього досягли нашим спільним працею», - зазначив Олег Єгоров.

Поряд з професійними моделями в показах взяли участь люди з обмеженими можливостями - представники Харківської громадської організації «Креавіта». Зокрема, в показі взяла участь паралімпійська чемпіонка Людмила Павленко. Цього разу вони разом з організаторами та дизайнерами «Kharkiv Fashion» представили концептуальну колекцію футболок молодіжного бренду «Nadenu» під назвою «We can».

«Kharkov Fashion» подарував нам почуття неймовірного єднання, єднання з учасниками показу, з глядачами. Це неймовірне почуття, коли ти усвідомлюєш, що немає нічого неможливого», - зазначила віце-президент організації Олена Шингарьова.

Вдруге в ролі моделей виступили і вихованці Харківського спеціалізованого навчально-виховного комплексу. Слабочуючі діти представили колекцію дизайнера Ольги Ковтун. Крім того, вперше в історії проекту на подіум вийшли спортсмени - футбольна команда «Вовчанськ». Вони продемонстрували колекцію повсякденного одягу, розроблену дизайнером Олегом Тарнавським.

За словами головного організатора проекту, начальника Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Вікторії Грецької-Миргородської, проект «Kharkiv Fashion» - це творча платформа для всіх людей, які хочуть стикатися зі світом індустрії моди.

«Щорічно ми розширюємо географію «Kharkiv Fashion» і даємо можливість легкій промисловості нашої країни вийти на новий рівень. Цього разу захід об'єднав у собі не тільки модні покази, але й провідних фахівців фешн-індустрії, сфери маркетингу і дизайну. Це дасть можливість усім бажаючим розвиватися в світі моди і отримати необхідні знання, щоб створити свій бренд і співпрацювати як з виробниками, так і з споживачами», - зазначила Вікторія Грецька-Миргородська.

Ведучим заходу цього року став латвійський співак Маркус Ріва. Почесними гостями заходу були українські актори та телеведучі Ольга Сумська та Віталій Борисюк.

Також в рамках «Kharkiv Fashion 2019» працювали торгово-виставкові зони вітчизняних і зарубіжних модельєрів і виробників одягу і пройшов конкурс для молодих дизайнерів «Start Fashion».

Зазначимо, проект «Kharkiv Fashion» організований Управлінням інноваційного розвитку та іміджевих проектів за ініціативою учасників Харківського кластера легкої промисловості та дизайну під патронатом Харківського міського голови Геннадія Кернеса.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини