У Харкові пройшов флешмоб проти насильства
25 листопада 2019 16:20 Суспільство
У Харкові пройшов флешмоб проти насильства Флешмоб «Розірви коло насильства» в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» відбувся сьогодні, 25 листопада, біля Адміністрації Шевченківського району.

В акції взяли участь студенти, жителі міста та школярі. Як розповіла голова учнівського самоврядування Шевченківського району Анастасія Сервілова, зараз проблема насильства дуже актуальна серед її однолітків, тому вона закликала до участі у флешмобі учнів різних шкіл району.

«Сьогодні багато дітей і дорослих стикаються з насильством у сім'ях. Це може негативно позначитися на їхньому подальшому житті, тому треба протидіяти таким явищам. Ми цією акцією закликаємо припинити будь-який вид насильства», - зазначила Анастасія Сервілова.

Під час флешмобу учасники з помаранчевими паперовими долоньками в руках утворили коло, а потім розірвали його зі словами: «Розірви коло насильства!». За словами співорганізатора акції, регіонального координатора фонду ООН у сфері народонаселення в Харківській області Сергія Вологодського, основна ідея флешмобу - привернути увагу людей до цієї проблеми, оскільки переважна більшість потерпілих від різних видів насильства навіть не усвідомлює себе такою.

«Не варто мовчати, необхідно говорити про проблему насильства як постраждалим, так і всьому суспільству. Адже у більшості випадків ця проблема є прихованою, в першу чергу, в силу ментальності наших громадян, через їх невпевненість і страх розповісти іншим про те, що вони стали жертвою насильства. Наша акція якраз і закликає визнати таку проблему», - зазначив Сергій Вологодський.

Він додав, що щороку кількість випадків насильства в українських сім'ях потроху зростає: у 2017 році в поліції було зафіксовано 110 тис. подібних фактів, у 2018-му - вже 150 тис. «Це також говорить про те, що зростає і кількість звернень по допомогу, а значить, подібні акції діють», - підкреслив представник фонду ООН.

Одночасно такі флешмоби пройшли сьогодні у всіх районах Харкова.

Зазначимо, що акція присвячена Міжнародному дню проти насильства стосовно жінок, який щорічно відзначається 25 листопада. Організатор заходу в Харкові - Департамент у справах сім'ї, молоді та спорту. Технічну підтримку акції надають Представництво Фонду ООН у сфері народонаселення в Україні (UNFPA) та Харківський офіс Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців (UNHCR).

Довідка. Кожна п'ята жінка в Україні протягом року страждає від сексуального або фізичного насильства. На думку фахівців, якщо насильство проявилося один раз, то воно обов'язково повториться ще, при цьому діти, жертви насильства, схильні в дорослому віці відтворювати таку ж модель поведінки у своїх сім'ях.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини