У Харкові пройде масштабний екофестиваль
04 квітня 2017 12:51 Екологія
У Харкові пройде  масштабний екофестиваль Перший фестиваль зеленої культури «GreenFest» пройде 8 квітня в парку Перемоги на Салтівці.

Як повідомив сьогодні, 4 квітня, в прес-центрі Харківської міської ради засновник фестивалю Руслан Мірошниченко, мета цього заходу - привернути увагу харків'ян до проблеми екології та озеленити місто, створити умови для ековідпочинку, який збере всіх, хто хоче отримати корисний досвід і знання про екологію та підвищити рівень громадянської активності. У програмі заходу - садіння дерев, концерт, екологічний ярмарок, майстер-класи, конкурси, інформаційно-просвітницька робота на екологічну тему, окремі секції будуть присвячені дозвіллю дітей.

За словами організаторів, кожен бажаючий зможе висадити в парку Перемоги саджанець, інвентар учасникам заходу нададуть, будуть організований кава-брейк та обід. Початок фестивалю - об 11:00. В цей же час почнеться і концерт.

«Під час екофестивалю ми плануємо висадити близько 1,5 тисячі дерев. Ми запрошуємо жителів сусідніх районів приєднатися до цієї ініціативи. Вони зможуть взяти саджанці і посадити їх у себе у дворі. Ми хочемо, щоб наш захід було сімейним, щоб в ньому взяли участь всі - і діти і дорослі», - підкреслив Руслан Мірошниченко.

За його словами, в парку планується посадити берези, горобини, каштани, липи. Також учасники фестивалю зможуть самі зробити і повісити шпаківні. Всього планують встановити близько 100 шпаківень.

Організатор фестивалю Артемій Самойлов зазначив, що у екозаході зможуть взяти участь і люди з обмеженими можливостями. Для цього організовано транспорт і працюватимуть волонтери, які будуть цим людям допомагати. Заявки на транспорт приймаються за телефоном, вказаним на цій сторінці у Фейсбуці. Також там можна ознайомитися з повною програмою заходу.

Організатори планують проводити подібні заходи двічі на рік і в інших місцях Харкова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини