У Харкові пройде акція, присвячена боротьбі з вірусними гепатитами
27 липня 2017 16:40 Суспільство
У Харкові пройде акція, присвячена боротьбі з вірусними гепатитами Акція і брифінг для ЗМІ з нагоди Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами пройде 28 липня біля виходу зі ст. м. «Університет» («Стекляшка»).

На прес-брифінг запрошені лікарі обласного гепатологічного центру, представники неурядових організацій. Вони розкриють такі теми: «Чому ліки проти гепатиту C не внесені до переліку державних закупівель на 2017 рік?»; «Перспективи лікування вірусного гепатиту після завершення в 2016 році державної програми»; «Чи дійсно ризик заразитися є у кожного, і як подолати епідемію, що зростає?».

Під час акції харків'яни зможуть отримати професійну консультацію лікарів з профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів, поспілкуватися з людьми, які пройшли лікування, отримати тематичну літературу. Крім того, в рамках акції відкриють тематичну галерею «Ти бачиш С» і покажуть молодіжний перфоманс «Гепатит поруч».

Акція проходитиме з 10:00 до 12:00. Початок брифінгу - о 11:00.

Зазначимо, що в світі проживає понад 150 млн осіб, інфікованих гепатитом С, з них понад 2 млн проживають в Україні. Більшість цих людей не знає про своє захворювання, оскільки в 80% випадків гострий період проходить без симптомів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини