У Харкові проходить фестиваль музики імені Леонтовича
11 грудня 2015 15:56 Культура
У Харкові проходить фестиваль музики імені Леонтовича XI Фестиваль світової музики ім. Н. Д. Леонтовича відкрився сьогодні, 11 грудня, на базі Дитячої школи мистецтв №4 у Жовтневому районі.

Як повідомили організатори, ідея створення фестивалю належить школі мистецтв №4, яка вже понад 80-ти років носить ім'я видатного українського композитора Миколи Леонтовича. «Музика Миколи Леонтовича - яскрава сторінка в історії світового музичного мистецтва. Його оригінальні твори становлять невід'ємну частину репертуару багатьох хорових колективів як на Україні, так і за її межами», - зазначають організатори.

У фестивалі беруть участь учні початкових спеціалізованих установ культури Харкова та Харківської області. Голова журі - ректор Харківського національного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського, професор, народна артистка України Тетяна Вєркіна.

З відкриттям фестивалю від імені Харківського міського голови Геннадія Кернеса всіх присутніх привітала голова Адміністрації Жовтневого району Тетяна Цибульник. «Ми сподіваємося, що цей фестиваль стане справжнім святом музики для дітей», - зазначила глава району. Від спонсорів школі ім. Леонтовича вручили сертифікат на придбання концертних костюмів.

Довідка. Фестиваль заснований у 2003 році з ініціативи Дитячої школи мистецтв №4 ім. Н. Д. Леонтовича. За весь період існування в ньому взяли участь понад 10 тис. талановитих дітей, з них лауреатами стали понад 2 тис. юних музикантів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини