У Харкові проходить Європейський тиждень місцевої демократії
18 жовтня 2018 10:15 Суспільство
У Харкові проходить Європейський тиждень місцевої демократії Харків приєднався до загальноєвропейського заходу «Європейський тиждень місцевої демократії», який проходить з 15 по 21 жовтня.

Організатор заходу - Конгрес Ради Європи. Цього року тема заходу: «Жити разом у мультикультурних суспільствах: повага, діалог, взаємодія». В рамках Тижня місцевої демократії в Харкові проходить низка заходів, зокрема, соціальна екскурсія для школярів, конкурс молодіжних есе, сесія Молодіжної ради та інші.

Так, з 1 вересня по 30 жовтня у місті триває голосування громадськості за проекти, представлені на бюджет участі. Віддати свій голос за проект, що сподобався, можна в онлайн-режимі на сайті «Портал харків'янина» в розділі «Ініціативи» або через мобільний додаток, а також у центрах надання адміністративних послуг.

Крім цього, з 18 вересня Харківська міська рада спільно з Харківським національним університетом імені В. Н. Каразіна та Харківським національним уныверситетом міського господарства ім. О. М. Бекетова проводить конкурс молодіжних есе на тему: «Участь молоді у розвитку місцевої демократії: практичні ініціативи та бачення».

Сьогодні, 18 жовтня, в міській раді відбудеться сесія Молодіжної ради, приурочена до Європейського тижня місцевої демократії (пл. Конституції, 7, сесійний зал, початок - о 15:00). В ході заходу плануються виступи за такими темами: «Консолідація громадських організацій в рамках реалізації молодіжних ініціатив», «Мистецтво і демократія», «Розвиток Молодіжної ради в умовах глобалізації», «Обмін ідеями і досвідом без кордонів».

21 жовтня в театрі опери та балету відбудеться святкова програма, присвячена Європейському тижню місцевої демократії (ХНАТОБ, головний хол, 1 поверх). У програмі свята - виступ артистів і рок-груп, танцювальних колективів, літературний перфоманс і фаєр-шоу на сходах театру.

Детальніше з заходами, присвяченими Європейському тижню місцевої демократії, можна ознайомитись тут.

За додатковою інформацією можна звертатися до Департаменту міжнародного співробітництва за номером: 760-74-48.

Довідка. Європейський тиждень місцевої демократії проводиться з 2007 року. Захід приурочений до прийняття Європейської хартії місцевого самоврядування (15 жовтня 1985 року).

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини