У Харкові проектують нові мікрорайони
28 квітня 2016 17:23 Інфраструктура
У Харкові проектують нові мікрорайони Засідання містобудівної ради, на якому обговорили докладні плани забудов нових мікрорайонів, пройшло сьогодні, 28 квітня, в Харківській міській раді.

Як повідомив головний архітектор міста Сергій Чечельницький, завдання архітекторів - розбити незаселені території на конкретні квартали і затвердити план будівництва житлових будинків, шкіл, дитячих садів, зон відпочинку, вулиць. Таким чином, за його словами, новим житлом вдасться забезпечити не тільки городян, які стоять у черзі, а й учасників АТО, членів сімей загиблих та переселенців.

Сьогодні архітектори розглянули докладні плани майбутньої забудови незаселених територій в таких районах, як Горизонт, Рогань, південні П'ятихатки.

В районі Горизонт, згідно з планом, можуть з'явитися нові мікрорайони, крім вже існуючих Горизонту-1 і 2. Центром мікрорайону буде перехрестя бул. Сергія Грицевця, вул. Ростовської та вул. Мацієвича. Зараз там проживає 11 тис. чоловік, а завдяки новій забудові житлом вдасться забезпечити ще більше 78 тис. осіб. План передбачає будівництво 5-, 6-, 8-, 9-, 12- і 16-поверхівок, семи дитячих садків, п'яти шкіл.

На Рогані планують забудувати мікрорайон, обмежений Окружною дорогою, вулицями Зубарєва і Роганською. Намічено будівництво 9-, 12- і 16-поверхових будинків, шести дитячих садків, однієї школи, а також 158 будинків приватного сектора.

Територію південних П'ятихаток у плані розділили на садибну і малоповерхову забудову. Там також хочуть побудувати чотири дитячі садки і школи.

Крім того, в кожному з мікрорайонів передбачено будівництво поліклінік, пожежних частин, гаражів, автостоянок, стадіонів, магазинів і зон відпочинку. Термін реалізації кожного з планів - від 3 до 7 років.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини