У Харкові продовжують заміну вуличного освітлення
14 червня 2017 11:27 ЖКГ
У Харкові продовжують заміну вуличного освітлення Енергозберігаючі світлодіодні світильники встановили сьогодні, 14 червня, в приватному секторі по 1-му та 2-му Омських в'їздах.

До цього територію в'їздів освітлювали ртутні ліхтарі старого зразка. За словами директора КП «Міськсвітло» Олексія Куяна, рівень освітленості в мікрорайоні був низький - через часті перепади напруги ліхтарі виходили з ладу і блимали. Сьогодні комунальники встановили тут 13 нових енергозберігаючих світлодіодних світильників.

«Перевага світлодіодних світильників в тому, що вони працюють з напругою від 110 Вольт і в разі перепадів напруги (навіть до 300 Вольт), що особливо характерно для приватного сектора, не виходять з ладу. При цьому термін експлуатації нових ламп набагато більший», - зазначив Олексій Куян.

За його словами, з початку року в Харкові вже замінено понад 500 ліхтарів. До кінця року КП «Міськсвітло» планує встановити близько 1,5 тис. світлодіодних світильників, замінивши, таким чином, 60% всіх ртутних світильників міста. Як зазначив Олексій Куян, сьогодні дуже актуальним є питання енергоефективності, в зв'язку з чим вже наступного року всі ртутні ліхтарі міста будуть замінені на натрієві лампи або енергозберігаючі світлодіодні світильники.

Зазначимо, рівень освітленості Харкова на сьогоднішній день становить 98,3%. До кінця року в КП «Міськсвітло» планують досягти показника в 98,7%.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини