У Харкові продовжують боротися з написами і рекламою наркотиків на будівлях
06 серпня 2020 12:57 Суспільство
У Харкові продовжують боротися з написами і рекламою наркотиків на будівлях З початку 2020 року харківські комунальники зафарбували понад 2 тис. вандальних написів на будівлях, в тому числі і з рекламою сайтів з продажу наркотичних засобів.

Про це сьогодні, 6 серпня, повідомив директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков.

«Наші комунальні служби відслідковують адреси, де з'являються написи з рекламою наркотиків. Потім працівники підприємств їх зафарбовують. На даний момент надійшла інформація про нові написи на фасаді будинку №91 по вулиці Мироносицькій, де зараз ми ці написи прибираємо. Також силами комунальних служб буде відновлена ​​пам'ятна дошка на вулиці Гіршмана, 1, яку вандали пошкодили написами ще у березні. Загалом нам необхідно відпрацювати 2,5 тис. адрес. Переважно ці випадки зафіксовані у Московському, Шевченківському, Київському та Індустріальному районах», - розповів директор департаменту.

Також він зазначив, що до зафарбовування написів залучені 1,5 тис. двірників, які забезпечені фарбою та необхідним інвентарем.

Допомогу департаменту у відстеженні і зафарбовуванні написів на будівлях надає громадська організація «Єдина нація».

«Наші активісти разом із комунальниками зафарбовують такі написи. Ми намагаємося залучити до цієї роботи і городян, бо ні міська влада, ні поліція окремо не в змозі відстежити всіх порушників. У нашій організації налічується близько 40 активістів. Усі вони працюють на добровільних засадах», - зазначив керівник організації Борис Цвєтков.

І комунальники, і активісти звертаються до жителів Харкова з проханням повідомляти про вандальні написи та рекламу психотропних і наркотичних засобів на будівлях до міської інформаційно-диспетчерської служби «15-62».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини