У Харкові при дитячому будинку запрацювала група для дошкільнят з малозабезпечених сімей
24 жовтня 2017 17:47 Освіта
У Харкові при дитячому будинку запрацювала група для дошкільнят з малозабезпечених сімей Дошкільну групу п'ятиденного режиму роботи для дітей з соціально-незахищених сімей відкрили на базі дитячого будинку «Родина».

Про це сьогодні, 24 жовтня, на засіданні постійної комісії з питань забезпечення громадського порядку, дотримання законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян Харківської міської ради повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко. За її словами, подібна ініціатива є експериментом не тільки для Харкова, але і для всієї України.

«Ми звернулися до Міністерства освіти України з проханням підтримати такий всеукраїнський експеримент зі створення при дитячому будинку дошкільних груп для дітей з соціально незахищених сімей, і нас підтримали», - зазначила Ольга Деменко.

Група почала працювати з 1 вересня цього року. Сьогодні в ній займаються 20 дітей з малозабезпечених сімей у віці від 3 до 6 років. Всі вихованці перебувають в дошкільному закладі на повному пансіоні.

«Нам приємно, що ми надаємо підтримку соціально незахищеним сім'ям, таким чином ми розвантажили ці сім'ї. Тут для дітей організовано шестиразове харчування, догляд, з ними займаються педагоги. У групі виконано капітальний ремонт, закуплено все необхідне і навіть обладнаний басейн», - підкреслила директор департаменту.

За словами Ольги Деменко, бажаючі можуть оформити дитину в цю групу при наявності відповідних документів, які підтверджують, що сім'я малозабезпечена або має інші пільги. Також директор департаменту зазначила, якщо подібний експеримент користуватиметься попитом, наступного року на базі дитячого будинку відкриють ще одну групу для малюків із соціально незахищених сімей.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини