У Харкові презентували молодіжні соціальні проекти
31 травня 2019 12:32 Суспільство
У Харкові презентували молодіжні соціальні проекти Фестиваль соціальних молодіжних ініціатив програми «UPSHIFT Україна» пройшов 30 травня в Літопарку в Харкові.

У заході взяли участь заступник Харківського міського голови Костянтин Лобойченко, голова правління ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова» Ірина Фоменко, а також школярі, студенти і харків'яни.

В рамках фестивалю 30 молодіжних команд представили інноваційні проекти, які отримали фінансування від Європейського Союзу (ЄС) і Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Переможців проекту привітав віце-мер з питань сім'ї, молоді та спорту Костянтин Лобойченко.

«Хочу сказати величезне спасибі організаторам, молоді, яка взяла участь у програмі «UPSHIFT», і команді міськради, яка допомагала і завжди допомагатиме у розвитку і підтримці соціальних проектів. Це тільки початок великого шляху - ми бачимо досягнення учасників перших хвиль цієї програми, до їхніх проектів приєднуються все нові і нові, і вже зовсім скоро реалізовуватимуться нові проекти, які дадуть результат для всіх жителів міста», - зазначив Костянтин Лобойченко.

Гості фестивалю змогли поспілкуватися з учасниками, а також докладніше дізнатися про нові проекти, які реалізуються в Харкові. Серед них - безкоштовні танцювальні курси, інклюзивні спортивні секції, навчання жестовій мові та інше. Крім того, бажаючі прослухали лекції на тему сексуальної освіти, поведінки в надзвичайних ситуаціях, антистрес-практик, відвідали майстер-класи з першої медичної допомоги, пісочної анімації, а також взяли участь у танцювальному флешмобі.

«UPSHIFT» - це програма, що надає молодим людям можливість проявити себе і стати агентами соціальних змін. Молодь сама може знаходити рішення для проблем, які перед нею виникають. Таким чином, ми працюємо не для молоді, а разом з нею», - пояснив представник ЮНІСЕФ Ерве Морін.

Зазначимо, що програму «UPSHIFT Україна» в Харкові впроваджує ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова».

«Програма дозволила переконатися, що сучасне покоління не байдуже до вирішення проблем і готове докладати зусиль до поліпшення суспільного життя. І приємно, що завдяки цьому проекту інклюзія придбала більш впевнений сенс. Були зроблені практичні кроки до зміни свідомості людей в цьому питанні, чому сприяли проекти «Почути серцем», «Total Answer Dance», «Еко-скул», Театр жестової мови «Аріадна» та інші», - зазначила глава правління фонду Ірина Фоменко.

За словами організаторів, Харків став першим містом в Україні, де ЮНІСЕФ за підтримки ЄС запустив міжнародну інноваційну програму соціального підприємництва для школярів і молоді. Протягом 2018-2019 навчального року пройшли 6 навчальних модулів для близько 250 юних підприємців і громадських активістів. Команди-переможці отримали гранти на реалізацію своїх проектів у розмірі до 80 тис. грн, а також кваліфіковану допомогу менторів.

Проект «UPSHIFT Україна» був визнаний кращою практикою серед програм розвитку освіти, працевлаштування та підприємництва на Національному форумі зайнятості в 2018 році.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини