У Харкові працюватимуть інспектори з паркування
27 вересня 2018 17:43 Інфраструктура
У Харкові працюватимуть інспектори з паркування Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів» набув чинності сьогодні, 28 вересня.

Як повідомив у прес-центрі Харківської міської ради завідувач сектором загальноправової роботи відділу Департаменту територіального контролю Олексій Бруслик, законом передбачено розширення компетенція органів місцевого самоврядування.

За його словами, тепер у місті почнуть працювати муніципальні інспектори з паркування - посадові особи, які можуть притягати до адміністративної відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів та евакуювати їх. У структурі Департаменту територіального контролю вже створена така інспекція, в якій працює вісім чоловік. В майбутньому штат планують розширити до 50. На сайті міськради буде оголошений відповідний конкурс. Але для повної реалізації закону необхідно прийняти ще кілька нормативних документів.

«Кабмін та інші органи виконавчої влади мають ухвалити низку нормативно-правових актів, які дозволять отримати інспекторам з паркування доступ до Єдиного державного реєстру транспортних засобів, щоб вони могли ідентифікувати власників транспорту, а також надати їм доступ до Реєстру про адміністративні правопорушення, куди інспектори вноситимуть інформацію про притягнення до адміністративної відповідальності. Також потрібно, щоб Кабмін затвердив відповідний порядок евакуації», - зазначив Олексій Бруслик.

Директор КП «Харківпарксервіс» Дмитро Мандриков повідомив, що нинішні паркувальники поки працюватимуть у старому режимі. І вони мають право брати оплату за надану послугу, на відміну від інспекторів з паркування, які є представниками влади.

«До моменту прийняття цих нормативно-правових актів нам необхідно організовувати цю сферу діяльності. Тому в перехідний період паркувальники в Харкові продовжать свою роботу», - сказав Дмитро Мандриков.

У свою чергу Олексій Бруслик зазначив, що в Харкові новий закон вже реалізується, і місцева влада займається розробкою автоматизованої системи паркування.

«Налаштувати діяльності інспекції - це не одномоментний процес. У цього закону є значний потенціал щодо забезпечення безпеки дорожнього руху, розвантаження трафіку на найбільших дорожніх артеріях, наповнення місцевих бюджетів. Але, головним чином, він допоможе створити більш цивілізовану систему паркування транспортних засобів», - повідомив Олексій Бруслик.

Нагадаємо, що з 2016 року оплачувати послуги паркування у Харкові можна за безготівковим розрахунком через мобільний телефон. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини