У Харкові похрестили тринадцять дітей із сімей переселенців
16 липня 2015 14:15 Суспільство
У Харкові похрестили тринадцять дітей із сімей переселенців Обряд хрещення тринадцяти дітей, які прибули зі своїми батьками до Харкова з Донбасу або вже народилися в місті, відбувся сьогодні, 16 липня, у храмі Святого Архистратига Михаїла.

Як повідомила журналістам перед хрещенням заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, всі ці діти - від 3 місяців до 12 років - на сьогоднішній день проживають у модульному містечку для переселенців. Заступник мера стала хрещеною мамою шести дівчаток і семи хлопчиків, а голова Адміністрації Комінтернівського району В'ячеслав Ільєнко - їхнім хрещеним батьком.

«Батьки вирішили своїх дітей похрестити, але, враховуючи, що вони знаходяться далеко від дому, вони звернулися до нас із проханням стати хресними. Ми й так постійно присутні в їхньому житті, намагаємося вирішувати різноманітні проблеми. Наприклад, навесні діти часто хворіли, у них був нежить, кашель. Ми привезли їм два ящики медикаментів, чаї, відвари. Не дай Бог, у когось щось трапляється, то і вночі дзвонять, а ми їм готові допомогти. Тож свої обов'язки хресних батьків ми давно виконуємо», - зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

Настоятель храму Святого Архистратига Михаїла протоієрей Віталій Кіт повідомив, що таких хрестин він ще не проводив. За його словами, це стало для нього великою радістю, адже коли в країні йде війна і відбуваються різні катаклізми, зерно правди, миру і любові, яке породжує таїнство хрещення, повинно прорости добром у дитячих душах.

Зазначимо, що на сьогодні в модульному містечку проживає 172 дитини, 24 з яких - менше п'яти років. Крім того, близько 2 тис. жінок з Донецької та Луганської областей стоять на обліку в харківських пологових будинках, і у сім'ях переселенців вже народилося близько 600 дітей.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини