У Харкові починаються зйомки документального фільму про розстріляних українських письменників
25 березня 2016 16:18 Культура
У Харкові починаються зйомки документального фільму про розстріляних українських письменників Зйомки повнометражного документального кінофільму «Будинок «Слово» почнуться в квітні в Харкові.

Як повідомила PR-директор кінокомпанії «Fresh Production Group» Наталія Паламарчук, це історія про те, як винищували українську інтелігенцію - письменників, які жили під одним дахом в будинку «Слово». Фільм створюється для широкої глядацької аудиторії. Він спрямований на відродження національної пам'яті, реабілітацію українських письменників, страчених в 30-ті роки, і популяризацію їхніх творів.

Зйомки в Харкові почнуться на початку квітня. Основні їхні місця - будинок «Слово» на вул. Культури, 9, Театр ім. Шевченка і Літературний музей.

«Будинок «Слово» - це проект, який включає в себе виробництво документального і повнометражного художнього фільмів. Ці стрічки стануть складовою частиною мультимедійного проекту «Воскресіння «Розстріляного відродження», який реалізується за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Фонду «Розвиток України» та Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

У 2015 році сценарій до кінофільму «Будинок «Слово» отримав першу премію за кращий кіносценарій на XV Міжнародному конкурсі «Коронація слова». Крім того, автори стали учасниками сценарного майданчика «Terrarium. Script Project», який пройшов в рамках Одеського міжнародного кінофестивалю.

Режисер кінострічки - Тарас Томенко. Автори сценарію - Тарас Томенко, українська поетеса Любов Якимчук і літературознавець Ярина Цимбал, продюсери фільму - Юлія Чернявська та Олег Щербина.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини