У Харкові підприємцям на час карантину скасують орендну плату
30 грудня 2020 14:28 Місто
У Харкові підприємцям на час карантину скасують орендну плату Рішення про внесення змін до Програми підтримки розвитку підприємництва у м. Харкові на 2018-2022 роки було прийнято сьогодні, 30 грудня, на сесії Харківської міської ради.

Згідно з рішенням, для суб'єктів господарювання, діяльність яких заборонена або обмежена на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов'язаних з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), пропонується:

- припинення нарахування орендної плати за договорами оренди комунального майна територіальної громади міста Харкова;
- припинення нарахування штрафів, в тому числі пені, за договорами оренди комунального майна;
- збільшення термінів дії договорів оренди комунального майна, які закінчуються в зазначений період.

Суб'єктам господарювання (орендодавцям), які надають в оренду нежитлові приміщення, рекомендується розглянути можливість звільнення і/або зменшення орендної плати в 2021 році на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов'язаних з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.

Як повідомила директор Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Вікторія Китайгородська, з метою сталого розвитку малого і середнього бізнесу пропонуються заходи з розвитку електронного сервісу «онлайн-консультант», який надає професійну підтримку підприємцям завдяки користуванню чат-ботом.

«Було проведено анкетування підприємців, виявлено близько 100 нагальних питань, і завдяки чат-боту підприємці можуть отримати інформацію про реєстрацію бізнесу, ліцензування видів діяльності, земельних відносин та податкових перевірок», - повідомила директор департаменту.

Також, за її словами, заплановано розширення функціональних можливостей електронного сервісу «Менторська допомога», який був створений для підприємців, що зіткнулися з проблемою, і які можуть отримати варіанти її вирішення в форматі особистої зустрічі або скайп-зв'язку з керівниками провідних компаній. Зокрема, для підприємців планується проводити консультації за темами продажів, маркетингу, масштабування бізнесу, впровадження CRM-систем.

Крім того, директор департаменту зазначила, що до Дня підприємця планується провести бізнес-форум «To be Форум», щоб об'єднати 500 учасників - підприємців та представників органів місцевого самоврядування для обговорення актуальних питань з розвитку підприємництва.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини