У Харкові підбили підсумки освітнього проєкту для дітей пільгових категорій
02 грудня 2019 17:56 Освіта
У Харкові підбили підсумки освітнього проєкту для дітей пільгових категорій Презентація підсумків проєкту «Розвиток дітей - запорука успішної країни» відбулася сьогодні, 2 грудня, у «Соціальному будинку» благодійного фонду «Благо».

За словами автора ініціативи Анни Берези, проєкт, в першу чергу, націлений на те, щоб забезпечити корисне дозвілля і розвивати творчий потенціал дітей із соціально незахищених категорій. У ньому взяли участь понад 100 дітей від 6 до 16 років з різних районів міста. Вони отримали можливість безкоштовно займатися в різних студіях і гуртках, зокрема, в студіях «Територія творчості», «Соціальна журналістика» і «Дозвілля з дитиною», а також у фотошколі «Art social foto», гуртку пісочної анімації, діти займалися фітнес-тренуваннями і вивченням англійської мови.

«У 2017 році в місті працював подібний проект, в рамках якого було створено Центр для дітей «Генерація UA». Цей проект завершився, а діти, які хочуть займатися творчістю, залишилися. Близько року я як волонтер проводила для них майстер-класи з малювання. При цьому діти просили ще і англійську їм викладати. І так у нас виникла ідея реалізувати ще один освітній проект», - зазначила Ганна Береза.

Як повідомила заступник начальника управління праці та соціальних питань Департаменту праці та соціальної політики Ольга Мохнач, проєкт «Розвиток дітей - запорука успішної країни» стартував в липні і реалізовувався в рамках програми «Громадський бюджет міста Харкова на 2018-2021 роки».

«Проєкт не тільки надає соціальну та психологічну підтримку для дітей, а й покликаний розвивати творчі здібності маленьких харків'ян. Тут працюють сім творчих груп, які сприяють розвитку творчих здібностей дітей з різних пільгових категорій - це діти з сімей переселенців, малозабезпечених і багатодітних сімей», - зазначила Ольга Мохнач.

Заняття з дітьми проводили соціальні працівники фонду «Благо» та залучені фахівці. Сьогодні автори ініціативи націлені продовжити роботу проекту, але вже на громадських засадах. «Зараз ми займаємося пошуком волонтерів для того, щоб продовжити подальшу роботу цих гуртків, і всі бажаючі можуть до нас приєднатися», - підкреслила Ганна Береза.

Організатори проєкту - управління праці та соціальних питань Департаменту праці та соціальної політики у співпраці з Центром для дітей «Генерація UA» на базі «Соціального будинку» БФ «Благо».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини