У Харкові перевірять мережі зливової каналізації
29 серпня 2018 13:07 ЖКГ
У Харкові перевірять мережі зливової каналізації КП «Комплекс з експлуатації об'єктів водозниження і зливової каналізації» перевірить справність зливової каналізації в Харкові.

Таке доручення керівництву підприємства дав сьогодні, 29 серпня, на нараді з підготовки міста до роботи в осінньо-зимовий період перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

За його словами, настає сезон дощів, і щоб уникнути підтоплення вулиць, яке відбулося, зокрема, в Києві, необхідно провести інвентаризацію всіх міських зливовіх і прочистити їх.

«Якщо система зливової каналізації не працюватиме, то підтопить все місто. Тому я доручив приділити особливу увагу цьому питанню. Також хочу зазначити, що  на сьогоднішній день Харків - єдине місто в Україні, яке займається будівництвом зливової каналізації. У місцях, де високий рівень грунтових вод, ми встановлюємо зливові колектори і зливоприймачі, щоб справлятися з потоками води і не допускати підтоплення. Зокрема, безліч величезних колекторів ми побудували в центральній частині міста, нову зливову каналізацію облаштували по вулиці Отакара Яроша, де часто відбувалися підтоплення», - підкреслив Ігор Терехов.

Зазначимо, що будівництво нових зливових включено до комплексу робіт з реконструкції пр. Московського, а також перехрестя вул. Шевченка і вул. Матюшенка. Нову зливову каналізацію облаштували в ході реконструкції вул. Клочківської.

Перший віце-мер також повідомив, що вже ведуться ремонтні роботи на магістральних трубопроводах. Зокрема, тривають роботи з заміни труби 94-ї магістралі, на якій траплялися численні пориви в кінці минулого опалювального сезону.

«Всі договори з фінансування ремонтних робіт на магістральних трубопроводах вже підписані, і Світовий банк надає Харкову кошти. Зараз виготовляється труба для перекладання 94-ї магістралі, і найближчим часом вона буде доставлена ​​до Харкова», - повідомив Ігор Терехов.

На нараді також зазначалося, що на сьогоднішній день до роботи в опалювальний період в Харкові підготовлено 96% житлового фонду. За словами Ігоря Терехова, всі роботи з ремонту внутрішньобудинкових мереж гарячого та холодного водопостачання, опалення та водовідведення планують завершити у найближчі тижні.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини