У Харкові очищають вулиці від снігу
29 грудня 2021 11:55 ЖКГ
У Харкові очищають вулиці від снігу Близько 120 одиниць спецтехніки задіяно сьогодні, 29 грудня, у прибиранні снігу на вулицях Харкова.

Як повідомив журналістам головний інженер КП «Доррембуд» Артем Одарченко, вночі працювало 127 машин. Також сніг прибирають 170 дорожніх робітників.  За час негоди на дороги висипали близько 930 т солі та 1077 т піщано-сольової суміші.

За словами головного інженера, місто почали прибирати вчора приблизно з 16:00. Прибирати було складно, тому що на дорогах було багато машин. Також випало чимало снігу - 15-20 см, який йшов не припиняючись.

«І велика мінусова температура, хуртовина. Якби температура була ближчою до нуля, було б легше, а так - мінус 7-8 градусів, і посипальні матеріали працюють не так добре, як хотілося. Проте вважаю, що ми впоралися, і транспорт виїхав без затримок. Працюємо - вивозимо сніг із центральних магістралей, чистимо зупинки, пішохідні переходи. На дороги вивели максимум техніки», – розповів Артем Одарченко.

Головний інженер підприємства попросив водіїв не залишати авто на узбіччях доріг, щоб не заважати прибиранню.

Також він повідомив, що доки у Харкові не розчистять основні магістралі, продовжить діяти заборона на в'їзд до міста транзитного транспорту вагою понад 8 тонн.

«Тому що на дорогах дуже тяжка ситуація. На підйомах, спусках вантажний транспорт просто зупинявся й стояв. Вчора багато вантажних авто буксувало на вулиці Клочківській. Напевно, ті, які виїжджали з міста», - підкреслив головний інженер КП «Доррембуд».

Також він повідомив, що на підприємстві намагаються стежити за складними ділянками доріг зі спусками та підйомами й виділяти окрему техніку для випадків, коли потрібно допомогти водієві, чия машина забуксувала.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини