У Харкові обрано нового голову Молодіжної ради
16 січня 2020 15:52 Місто
У Харкові обрано нового голову Молодіжної ради Головою Молодіжної ради при Харківському міському голові став Дмитро Давідьянц.

Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 16 січня, на першій сесії Молодіжної ради III скликання при Харківському міському голові. До цього раду очолював Михайло Лазарєв, який працює директором комунального закладу «Офіс реформ Харкова».

Дмитро Давідьянц входить до складу Молодіжної ради з 2016 року. Він зазначив, щзо за чотири роки роботи Молодіжної ради було реалізовано понад 120 проєктів та ініціатив. Все починалося з організації заходів, а зараз з'явилися такі масштабні проекти, як перша станція сортування відходів, проведення Молодіжного форуму. Також створено Бюджет участі, який надає харків'янам можливість вибирати проєкти, які необхідно реалізувати в місті.

За словами Дмитра Давідьянця, в подальшому рада повинна займатися стратегічним розвитком, вирішувати проблеми молоді, створювати власні освітні продукти і дорожню карту для розвитку молодих людей.

«Для мене Молодіжна рада - це, з одного боку, можливості для молоді створювати позитивні зміни в місті, а з іншого - можливість розвиватися і рости разом з командою. Ми розуміємо, які проблеми турбують молодь, об'єднуємо громадські організації, студентське самоврядування, щоб розробляти ефективні інструменти для вирішення цих питань. Після цього вносимо до міської ради комплексну пропозицію і спільно впроваджуємо її. Це можливо, тому що за чотири роки плідної роботи команди разом з Михайлом Лазарєвим ми відчували підтримку міської ради, потужне ком'юніті», - зазначив Дмитро Давідьянц.

Михайло Лазарєв подякував команді Молодіжної ради за спільну роботу і побажав їй успіхів. Він зазначив, що молодь повинна приходити до міської ради і пропонувати свої ініціативи, а міський голова і його команда їх почують.

«Все, чого ми досягли, - це результат великої командної роботи. Тому Молодіжна рада відома харків'янам. Це організація, до якої хочуть приєднатися. Двигун, який допомагає молоді відчувати, що вона дійсно важлива для органів місцевого самоврядування, свого міста. Попереду - важливий шлях, і його потрібно пройти командою», - сказав Михайло Лазарєв.

Довідка. Дмитро Давідьянц народився 3 квітня 1997 року у Харкові. Закінчив школу №2 з середнім балом атестата 11,6. Під час навчання неодноразово брав участь у турнірах і олімпіадах з історії та права. У 11-му класі посів друге місце на олімпіаді з історії України на обласному рівні. У 2014 році вступив до Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Інституту підготовки кадрів для органів юстиції України. Зараз отримує ступінь магістра за спеціальністю «Право».

З березня 2016 року став членом Молодіжної ради при Харківському міському голові. У 2016 році був відзначений подякою Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту, у 2016, 2019 роках нагороджений відзнакою міського голови. У 2018 році проходив службову практику в Департаменті реєстрації Харківської міської ради. З березня 2018 року по січень 2020 року очолював комісію з питань розвитку підприємництва та працевлаштування молоді Молодіжної ради.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини