У Харкові немає епідемії грипу - Світлана Горбунова-Рубан
13 січня 2016 14:26 Місто
У Харкові немає епідемії грипу - Світлана Горбунова-Рубан Харків не наблизився до епідпорогу по захворюваності на грип та ГРВІ.

Про це сьогодні, 13 січня, під час сесії Харківської міської ради повідомила заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, зараз у місті спостерігається сезонне зростання простудних захворювань. Епідпоріг становить 27,5 випадків хворих на 10 тис. населення, але на сьогодні в Харкові зафіксовано 10,5 випадків на 10 тис. населення.

«Ми перебуваємо в межах сезонної норми. Ми щотижня відстежуємо показники. Всього в Харкові зареєстровано 29 чоловік, у яких лабораторним шляхом підтверджено діагноз «грип». На жаль, є два летальних випадки, але вони пов'язані з пневмонією - ускладненням після простудного захворювання», - зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

За словами віце-мера, з 4 по 10 січня в місті зафіксували 1514 викликів швидкої допомоги, пов'язаних з підвищенням температури, 175 чоловік було госпіталізовано, з них 88 дітей. При цьому велика кількість викликів пов'язана з гіпертонічними кризами і проблемами з серцем, які загострюються через погодні умови.

Віце-мер підкреслила, що якщо ситуація з грипом погіршуватиметься, лікувальні установи міста готові до цього.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини