У Харкові монетизація пільг на проїзд не проводитиметься
28 березня 2018 19:37 Суспільство
У Харкові монетизація пільг на проїзд не проводитиметься Монетизація пільг на проїзд, згідно з прийнятою постановою Кабінету Міністрів України «Про встановлення державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування», у Харкові проводитися не буде.

Про це сьогодні, 28 березня, повідомив журналістам заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов. За його словами, постанова є не обов'язковою, а рекомендаційною. При цьому монетизація пільг здійснюється за кошти органів місцевого самоврядування.

«У постанові чітко сказано, що органи місцевого самоврядування можуть надавати пільгу як у вигляді компенсації її в грошовому еквіваленті, так і в фізичному вигляді. Місто Харків на сьогоднішній день не розглядає питання монетизації пільг, і ми залишаємо пільгу на проїзд у фізичному вигляді», - зазначив віце-мер.

Нагадаємо, ця постанова Кабміну була прийнята на засіданні уряду 14 березня. Зокрема, рішення передбачає, що людям буде компенсована сума, рівна середній вартості проїзду, помноженій на 30 поїздок.

Зазначимо, що на сьогоднішній день у Харкові місцеві пільги, в тому числі пільгу безкоштовного проїзду, отримують близько 700 тис. осіб, на компенсацію всіх пільг у 2018 році в міському бюджеті передбачено понад 1 млрд грн.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини