У Харкові хочуть побудувати дзвіницю в пам'ять про воїнів-інтернаціоналістів
25 лютого 2021 11:42 Суспільство
У Харкові хочуть побудувати дзвіницю в пам'ять про воїнів-інтернаціоналістів Дзвіницю планують побудувати на території храму Ікони Божої Матері «Прикликання загиблих» на вул. Культури.

З такою пропозицією до секретаря Харківської міської ради Ігоря Терехова звернулися представники громадських організацій ветеранів Афганістану. Також у зустрічі взяли участь настоятель Свято-Георгіївського храму отець Валерій Польовий та настоятель храму Ікони Божої Матері «Прикликання загиблих» отець Олександр Заїка.

Крім будівництва дзвінниці, ветерани звернулися з проханням вирішити питання оренди приміщень для районних і обласної організацій воїнів-інтернаціоналістів, увічнити імена загиблих харків'ян-інтернаціоналістів на шести вільних гранітних плитах на меморіальному комплексі по вул. Культури. Також ветерани запропонували встановити пам'ятний знак на площі навколо Свято-Георгіївського храму на території МЖК «Інтернаціоналіст» і присвоїти площі ім'я Ветеранів локальних воєн.

Ігор Терехов зазначив, що всі прохання будуть відпрацьовані.

«Всі питання щодо оренди приміщень, будівництва дзвіниці, створення монумента беремо до роботи. Як тільки розглянемо, винесемо питання про назву площі на засідання топонімічної комісії, обговоримо і приймемо рішення», - зазначив секретар міської ради.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини