У Харкові кабінети для вакцинації працюватимуть довше
01 червня 2021 12:53 Медицина
У Харкові кабінети для вакцинації працюватимуть довше 34 міських кабінети для вакцинації змінять свій графік, щоб приймати людей після роботи та у вихідні дні.

Про це сьогодні, 1 червня, на робочій нараді в Харківській міській раді повідомила заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

«Розробляється графік, який дозволить, в разі системного надходження вакцини, вакцинувати більше людей», - зазначила заступник міського голови.

Як повідомила Світлана Горбунова-Рубан, всього з початку вакцинації в Харкові першу дозу вакцини від коронавірусної інфекції отримали 12 тис. осіб, 2 100 людей вакцинацію вже завершили.

При цьому віцемер повідомила, що завтра в Харкові очікують вакцину «Pfizer», якій в Харківську область має надійти 11 тис. 800 доз.

«Вакцина «Pfizer» - з особливим холодових режимом. Після розморожування ми повинні будемо зробити щеплення протягом п'яти днів. З огляду на ці особливості будуть навчені 14 бригад», - повідомила віцемер.

Також вона зазначила, що всього в червні в Україні планують отримати 3 млн доз вакцини від коронавірусу.

За словами Світлани Горбунової-Рубан, рівень захворюваності COVID-19 в Харкові знизився практично на 60%. За рішенням Національної госпітальної ради, міську лікарню №18 звільнили від роботи з пацієнтами з коронавірусом. У підсумку в Харкові залишилося 880 ліжок, які зараз зайняті менш ніж на 50%.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини