У Харкові готуються до проведення міжнародного юридичного форуму
04 вересня 2019 18:07 Місто
У Харкові готуються до проведення міжнародного юридичного форуму Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Харківської міськради та Національний юридичний університет ім. Ярослава Мудрого сьогодні, 4 вересня, підписали Меморандум про партнерство та співробітництво.

Підписання відбулося в бібліотечному комплексі вишу. Документ стосується взаємодії сторін в організації та проведенні III Харківського міжнародного юридичного форуму, який відбудеться 24-28 вересня.

Як повідомив секретар організаційного комітету форуму, проректор з навчальної роботи Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Юрій Барабаш, захід об'єднає провідних експертів, які займаються міжнародним і гуманітарним правом, представників органів правопорядку, судової влади і політиків.

«Ми вже отримали підтвердження, що у форумі візьмуть участь представники 27 країн. Такий інтерес до заходу ще раз підтверджує статус Харкова як юридичної столиці України. Крім того, ми співпрацюємо з Національною асоціацією адвокатів, завдяки якій був сертифікований ряд заходів в рамках форуму. Участь у них зараховується як підвищення кваліфікації для представників юридичних професій. Що стосується самих тем - в рамках форуму обговорять гострі юридичні проблеми сучасності», - зазначив Юрій Барабаш.

Він подякував меру Харкова Геннадію Кернесу за сприяння і підкреслив, що завдяки співпраці з міською радою форум цього року пройде на більш високому рівні.

У свою чергу начальник управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Вікторія Грецька-Миргородська зазначила, що Харків активно розвиває напрямок «Smart City», що неможливо без юридичної підтримки.

«Ми починаємо роботу по створенню і відкриттю стартап-центру, де виникає маса питань, пов'язаних з патентним і авторським правами, з розвитком інновацій. Тому наша спільна робота з юридичним університетом, я впевнена, буде корисною і плідною», - сказала Вікторія Грецька-Миргородська.

Зазначимо, що в рамках міжнародного юридичного форуму відбудуться п'ять панельних дискусій, а також тренінги та лекторії. На форумі обговорюватимуться питання поновлення цивільного законодавства, європейської інтеграції крізь призму конституційного права, захист прав і інтересів у бізнесі, кібербезпека, нововведення в сфері діджіталізаціі, інновації в технологіях міської інфраструктури. Учасники обговорять майбутнє цифрових активів і розвиток фінансового сектора. Окрема дискусія буде присвячена жіночому лідерству та жінкам в юридичній та інших професіях. Цю панель супроводжуватиме виставка робіт сучасних художників і скульпторів.

Організатори форуму - Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, Національна академія правових наук України, Міністерство освіти і науки України, Міністерство юстиції України, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, за підтримки Харківської міської ради.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини