У Харкові готуються до нового опалювального сезону
29 травня 2018 16:19 ЖКГ
У Харкові готуються до нового опалювального сезону Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 29 травня, провів нараду щодо підготовки міста до опалювального сезону 2018-2019 років.

Нарада пройшла в міській раді. У ній взяли участь заступники міського голови, директори профільних департаментів, комунальних підприємств.

Як повідомив Ігор Терехов, в ході підготовки проводиться заміна теплових мереж, мереж водопостачання та водовідведення.

«Ми замінюємо мережі «Харківводоканалу», почали ремонтні роботи на внутрішньобудинкових мережах. Ведеться робота зі Світовим банком щодо залучення кредитних коштів для заміни магістральних трубопроводів «Харківських теплових мереж», на мережах проводяться гідравлічні випробування. Ми працюємо над тим, щоб виконати максимум робіт перед початком нового опалювального сезону. Розуміємо, що всі мережі замінити неможливо, але найбільш зношені будуть замінені», - підкреслив Ігор Терехов.

Крім підготовки до зими комунальних підприємств, житлового фонду, виконуються підготовчі роботи і ремонти в закладах освіти, охорони здоров'я, соціальної сфери, спортивних школах і секціях. У планах на цей рік - відремонтувати 1300 під'їздів, понад 1000 вхідних груп, провести ремонт в установах культури, виконати поточний ремонт у 20 клубах за місцем проживання і капітальний - ще в п'яти. У школах і дитсадках будуть відремонтовані покрівлі, проведено заміну мереж, вікон, встановлені системи відеоспостереження та пожежної сигналізації. Крім того, ведеться ремонт приміщень для відкриття в них нових дошкільних навчальних закладів. Також йде за графіком ремонт покрівель та внутрішньобудинкових мереж у житлових будинках.

Як повідомив Ігор Терехов, буде закуплена нова техніка для прибирання снігу на дорогах і трамвайних коліях.

«Перш за все повинен бути сформований чіткий план прибирання снігу на основних магістралях і внутрішньоквартальних дорогах. Якщо з основними магістралями ми справляємося у повному обсязі, то прибиранню внутрішньоквартальних доріг потрібно приділити більше уваги. Для цього, в тому числі, і буде закуплена нова техніка. Крім того, працюватиме нова техніка для розчищення трамвайних колій», - зазначив перший віце-мер.

При цьому він акцентував увагу на прибиранні снігу на зупинках і розчищення пішохідних виходів з метро.

Також Ігор Терехов порекомендував черговим бригадам оперативніше працювати в негоду, коли йде сильний дощ, град, прискорити розчищення зливових каналізацій, щоб уникати скупчення води на дорогах і не доставляти людям незручностей.

Крім того, перший віце-мер підкреслив, що до жовтня необхідно оновити салони рухомого складу трамваїв і тролейбусів - виконати необхідні ремонтні роботи, що зробить проїзд пасажирів більш комфортним. І нагадав, що нові тролейбуси, які планується закупити для Харкова за фінансової підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку, можливо, вийдуть на маршрути вже наступного року.

Зазначимо, що перед загальноміською нарадою з підготовки міста до роботи в осінньо-зимовий період пройшли районні наради. Такі наради проводитимуться протягом усього підготовчого періоду.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини