У Харкові готуються до нового опалювального сезону
13 травня 2020 18:34 ЖКГ
У Харкові готуються до нового опалювального сезону Затверджено заходи з підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 рр.

Таке рішення було ухвалене сьогодні, 13 травня, на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради. Також були прийняті орієнтовні витрати і склад штабу з підготовки міського господарства до опалювального сезону.

Як повідомив директор Департаменту комунального господарства Олексій Богач, всього на підготовку міста до нового опалювального сезону передбачається спрямувати понад 1 млрд 79 млн грн, в тому числі 196,97 млн ​​грн власних коштів підприємств і 882,67 млн ​​грн з бюджету міста. Зокрема, КП «Харківські теплові мережі» планує спрямувати на ремонт і заміну теплових мереж понад 165 млн грн власних коштів. Директор департаменту зазначив, що торік було перекладено набагато менше мереж ХТМ, ніж планується в цьому, тому передбачено збільшити фінансування більш ніж вдвічі. Також КП «Харківводоканал» планує витратити на перекладку мереж понад 36 млн грн власних коштів.

За даними Департаменту комунального господарства, у КП «ХТМ» заплановано ремонт і реконструкцію 13,3 км теплових мереж, 17 насосних агрегатів, 11 котлів у районних котельнях, ремонт і заміну 11 котлів у квартальних котельнях, ЦТП, ІТП. Також буде виконано ремонт електрообладнання, транспортних засобів і спецтехніки, засобів зв'язку та телемеханіки тощо.

Крім того, передбачені перекладка 12,4 км водопровідних мереж, планово-попереджувальний ремонт 21 насосної станції КП «Харківводоканал», підготовка і ремонт технологічного устаткування 10 насосних станцій КВ «Донець» і КВ «Дніпро». Крім того, будуть відремонтовані водозабірні колонки (1942 од.), прочищені 143,81 км зовнішніх мереж водовідведення та виконані роботи на комплексах біологічного очищення «Безлюдівський» та «Диканівський».

Також заплановані заходи з підготовки до осінньо-зимового періоду вулично-дорожньої мережі, міського електротранспорту, капітальний і поточний ремонт житлового фонду.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини