У Харкові для молодих людей з інвалідністю відкрили танцювальну студію
21 березня 2019 12:04 Суспільство
У Харкові для молодих людей з інвалідністю відкрили танцювальну студію Проект «Total Answer Dance» стартував 20 березня у Регіональному центрі професійної освіти інноваційних технологій будівництва та промисловості.

Це студія естрадного танцю, яку відкрили завдяки гранту проекту «UPSHIFT Україна». Інклюзивний проект реалізується для поширення танцювальної культури серед молоді та залучення до занять підлітків з інвалідністю. Вік, на який розрахована навчальна програма, - від 14 до 20 років.

Над реалізацією задуму працювали 20 молодих людей. Як повідомила учасниця «UPSHIFT Україна», лідер колективу «Total Answer Dance» Карина Пивоварова, команда проектувала дизайн студії, шукала і закуповувала матеріали.

«Протягом трьох місяців роботи над проектом кожен з нас вклав в цю студію частинку своєї душі. І сьогодні ми дуже раді, що відкриття зібрало стільки небайдужих людей і однодумців. Ми вдячні всім, хто підтримував нас, команді «UPSHIFT», за те що повірили в наш проект», - сказала Карина Пивоварова.

Привітати команду з відкриттям студії прийшли представники багатьох навчальних закладів, в тому числі Харківського спеціального навчально-виховного комплексу для дітей з вадами слуху, де учасники «Total Answer Dance» провели танцювальний флешмоб для учнів.

Перед гостями виступили студія «Оскар Денс», театр сучасного танцю «Нове покоління», студія спортивної акробатики Єлизавети Зеленської, театр сучасного танцю «Urban Dance» і колектив ініціатора проекту - «Total Answer Dance».

Перше заняття в студії відбудеться 27 березня. Тренування планується проводити двічі на тиждень. Молодь навчатиметься танцям безкоштовно.

Довідка. Проект «UPSHIFT Україна» - це інноваційна програма Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), яка реалізується в 22 країнах. У Харкові проект втілює Фонд «Професійний розвиток Харкова» в рамках програми ЮНІСЕФ «Посилення життєстійкості і підвищення громадської активності підлітків і молоді в східній Україні» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Проект спрямований на розвиток професійних навичок підлітків і молоді. Його мета - поліпшити перспективи працевлаштування соціально вразливою молоді, яка постраждала від конфлікту на сході України, і допомогти проектам соціального підприємництва вирішити соціальні та екологічні проблеми в їхніх громадах.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини