У Харкова з'явилися нові напрямки співпраці з китайським містом-побратимом
08 червня 2017 11:53 Міжнародне співробітництво
У Харкова з'явилися нові напрямки співпраці з китайським містом-побратимом Харківська міська рада та Народний уряд міста Цзінань (Китайська Народна Республіка) сьогодні, 8 червня, підписали меморандум про продовження співпраці.

Документ підписали перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов і директор Департаменту з міського планування муніципалітету Цзинаня Ван Сюбо.

Міста підтримують побратимські відносини вже 10 років, і сьогодні сторони обговорили нові напрямки співпраці. Як зазначив Ігор Терехов, можна виділити три основні шляхи спільної роботи - промислове виробництво, культурний обмін і спорт.

Ван Сюбо запросив харківських промисловців і вчених відвідати технопарк в Цзинані, а також взяти участь в індустріальних виставках і ярмарках для обміну досвідом і спільного розвитку технологій і інновацій. Також директор департаменту запропонував реалізувати спільні проекти з модернізації житлового фонду та налагодити культурні й студентські обміни. Зокрема, в Цзинані проходять літні курси, і мерія готова покрити частину витрат на навчання і проживання у китайському місті молоді Харкова.

У свою чергу Ігор Терехов обговорив з іноземною делегацією можливості розвитку харківського футболу. За його словами, в Китаї працює державна програма з підтримки цього виду спорту, і Харкову був би корисний досвід і допомога китайських колег.

«Ми можемо розвивати дитячий футбол. На жаль, наш клуб «Металіст» перестав функціонувати, і дитяча футбольна школа знаходиться в плачевному стані. Хоча безліч людей хочуть, щоб заняття цим видом спорту проходили на високому рівні. Тому разом, спираючись на ваш досвід, ми могли б вирішити цю проблему і бути партнерами», - підкреслив Ігор Терехов.

Зазначимо, що сьогодні в знак дружби двох міст Ігор Терехов і Ван Сюбо посадять дерево в Центральному парку культури і відпочинку імені Горького.

Довідка. Цзинань - столиця провінції Шаньдун в Китайській Народній Республіці. Цзинань отримав свою назву «Місто джерел» завдяки 72 термальним джерелам, розташованим в околицях міста. Населення Цзинаня - близько 3 млн осіб. У місті близько 2 тис. підприємств, понад 200 науково-дослідних організацій, 16 вищих і 38 середніх спеціальних навчальних закладів. Угода про встановлення побратимських відносин між Харковом і Цзінанем була підписана 23 травня 2007 року.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини