У Харківському міжнародному марафоні візьмуть участь понад 10 тисяч осіб
24 квітня 2018 17:27 Спорт
У Харківському міжнародному марафоні візьмуть участь понад 10 тисяч осіб 10 тис. осіб зареєструвалися на участь у V Харківському Міжнародному марафоні, який пройде в місті 29 квітня.

Про це сьогодні, 24 квітня, в прес-центрі Харківської міської ради повідомив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров.

За його словами, в цьому році розширилась географія спортсменів: близько 45% учасників забігу - приїжджі. Планується, що під час марафону Харків відвідають представники 25 країн світу, зокрема, спортсмени з міст-побратимів Нюрнберга (ФРН), Цинциннаті (США), Познані (Польща), а також з Німеччини, Австрії, Японії, Китаю, Кенії, Австралії та ін.

Так, на дистанцію 42 км (марафон) вже зареєструвалися 404 особи, ще 4 тис. учасників планують пробігти 4,195 км. Також спортсмени будуть бігти дистанцію 10 км і командні естафети - 2х21,1 км та 4х10,55 км.

«Для нас і організаторів марафону приємно відзначити, що кількість зареєстрованих на марафонську дистанцію з кожним роком збільшується. Тобто ті, хто бігли, наприклад, торік 4 км, цього року вже біжать дистанцію 10 км, відповідно наступним етапом для них стане участь у напівмарафоні», - зазначив Олексій Чубаров.

Зареєструватися на участь у марафоні можна до 26 квітня включно. 27 і 28 квітня, з 10:00 до 20:00, в ТРЦ «Караван» учасники забігу зможуть отримати стартові пакети та чіпи, які необхідно буде взяти з собою на дистанцію. Там же спортсмени, які бігтимуть марафон або естафету 2х21,1 км, зможуть пройти огляд лікаря і отримати медичну довідку або оформити спортивну страховку.

29 квітня о 7:00 на пл. Свободи відкриється стартове містечко, де спортсмени зможуть здати речі в камеру зберігання і розім'ятися перед забігом. О 8:40 відбудеться перший старт на дистанцію 4,125 км, а о 9:30 - стартують учасники естафет, а також дистанцій на 10 км і марафону. Забіги розпочнуться на пл. Свободи, біля будівлі Харківської обласної державної адміністрації (вул. Сумська, 64).

При цьому, зазначив Олексій Чубаров, на марафонську дистанцію встановлений ліміт 6 годин, після закінчення якого учасники, які не добігли до финишу, повинні будуть покинути трасу.

Як зазначив соорганізатор марафону, директор ТОВ «Юкрейн Спорт Івент» Андрій Павелко, цього року в забігу візьме участь багато сильних спортсменів.

«Вперше в забігах братимуть участь досить сильні спортсменки. Якщо щороку у нас були тільки одна-дві учасниці високого рівня, то цього року їх набагато більше. Серйозний склад спортсменів ми очікуємо як на дистанції 10 км, так і на марафонській дистанції. Також припускаємо, що будуть поставлені рекорди на трасі 10 км (і у чоловіків, і у жінок), а на марафонській дистанції - швидше за все, у жінок», - підкреслив Андрій Павелко.

Як повідомили організатори, на маршрутах будуть встановлені покажчики, а на марафонській дистанції через кожні 5 км розміщуватимуться пункти харчування.

За словами в. і. о. начальника сектора по забезпеченню спеціальних заходів Управління патрульної поліції Департаменту патрульної поліції Олександра Пенського, охороняти порядок під час марафону будуть 200 патрульних поліцейських, чергуватимуть 10 бригад швидкої допомоги. Рух транспорту по маршруту марафону буде перекрито з 7:00 до 17:00 (по вул. Сумській, на ділянці від пл. Конституції до вул. Дерев'янко, і по вул. Пушкінській, на ділянці від вул. Короленка до вул. Весніна).

Зазначимо, що переможці забігів в різних вікових категоріях будуть нагороджені грошовими призами. Призовий фонд V Харківського Міжнародного марафону становить 250 тис. грн.

Нагадаємо, що міжнародний марафон в Харкові проводиться щорічно, він внесений до Книги рекордів України як наймасовіший забіг за кількістю зареєстрованих учасників. Траса, по якій проходить марафон, прокладена центральними вулицями Харкова і охоплює основні пам'ятки міста. У марафоні 2017 року взяли участь понад 10 тис. спортсменів з 15 країн.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини