У харківському метро триває впровадження системи «Е-ticket»
02 липня 2019 12:04 Інфраструктура
У харківському метро триває впровадження системи «Е-ticket» У Харкові тривають роботи з впровадження на пасажирському електротранспорті системи «Електронний квиток».

Як повідомили в Департаменті інфраструктури, в даний час тривають роботи з підключення системи в Харківському метрополітені. Вже виконані роботи з прокладання кабелів, до системи підключено частину валідаторів (53 шт.). Також встановлено 81 термінал самообслуговування у вестибюлях і 20 терміналів самообслуговування у підземних пішохідних переходах метро. Скористатися електронним квитком вже можна на всіх станціях, де встановлені валідатори.

У департаменті нагадали, що з грудня 2017 року система електронного квитка впроваджена у наземному електротранспорті - трамваях і тролейбусах. На 451 одиниці рухомого складу встановлені бортові комп'ютери і змонтовано 1419 валідаторів реєстрації проїздів. На трамвайних і тролейбусних зупинках цілодобово працюють 166 терміналів «Е-ticket» для придбання та поповнення квитків для проїзду (разові та електронні).

Як повідомили в департаменті, згідно з Програмою сприяння безпечній життєдіяльності у сфері соціального захисту населення міста Харкова на 2017-2020 роки, низці категорій харків'ян видані пільгові електронні квитки, зокрема:

- школярам (84 тис. 774 квитки, пільга надається з 1 вересня по 30 червня, в разі втрати видається новий);

- дільничним терапевтам і педіатрам, медсестрам, які обслуговують хворих за викликом вдома і з метою патронажної служби, працівникам комунальних установ охорони здоров'я, соціальним працівникам, фахівцям з соціальної роботи і соціальної допомоги вдома територіальних центрів надання соціальних послуг районів міста Харкова, працівникам Харківського міського цента реінтеграції бездомних, центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді (1 333 квитки);

- посадовим особам районних військових комісаріатів міста Харкова (за окремим списком, 76 квитків);

- дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування (738 квитків);

- майстрам, начальникам ділянок, озеленювачам, двірникам, працівникам з комплексного прибирання КП «Харківблагоустрій», КП «Благоустрій», ТОВ «СПО», які обслуговують багатоквартирні житлові будинки, пічникам, а також пічникам-сажотрусам КП «Харківське ремонтно-будівельне підприємство» і КП «Харківжилбуд» (1210 квитків).  

Розпочато укладання договорів з вищими навчальними закладами I-IV рівней акредитації та професійно-технічними навчальними закладами міста Харкова для подальшої видачі пільгових електронних квитків студентам.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини