У Харківській філармонії відкривається ювілейний концертний сезон
28 серпня 2018 17:13 Культура
У Харківській філармонії відкривається ювілейний концертний сезон 90-й концертний сезон у Харківській філармонії відкриється 4 вересня симфонією Ігоря Стравінського.

Так, на відкритті сезону вперше в Харкові музиканти виконають «Симфонію №1» Ігоря Стравінського - це ранній твір композитора, який нечасто звучить не тільки на українській, а й на світових сценах.

Також в програмі заплановано виступ харківського піаніста Віталія Самошка, який проживає в Бельгії. Він - єдиний український музикант, який здобув перемогу на конкурсі королеви Єлизавети. Віталій Самошко виконає «Третій концерт Рахманінова» для фортепіано з оркестром.

5 вересня французький композитор і піаніст Фабріс Ульріх, який концертував з оркестром філармонії у Франції, проведе для всіх бажаючих майстер-клас і поділиться з музикантами особисто розробленою методикою імпровізації. Вхід на захід - вільний.

7 вересня всіх бажаючих запрошують на концерт «100 років кіномузики».

«На концерті прозвучать мелодії з фільмів у виконанні симфонічного оркестру, а також продемонструють одну зі стрічок німого кіно в супроводі тапера. Уже не перший рік відображати в музиці те, що відбувається на екрані, буде піаніст і композитор Володимир Соляник», - зазначив директор філармонії Юрій Янко.

15 вересня в філармонії пройде проект «Ніч історії Харкова». 

22 вересня вперше на сцені філармонії представлять новий проект, який об'єднає музику, кіно і театр. На глядачів чекає прем'єра фільму «Сторонній» за однойменним романом А. Камю, гра акторів «Театру на Жуках» і виступ симфонічного оркестра.

Зазначимо, у зв'язку з реконструкцією в філармонії змінилося місце входу в органний зал і каси - необхідно обійти будівлю філармонії праворуч за вказівниками.

З детальною інформацією про майбутні заходи можна ознайомитися на сайті філармонії.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини