У Харкові відзначають свято Хрещення Господня
19 січня 2014 09:33
У Харкові відзначають свято Хрещення Господня Церемонія освячення води проходить сьогодні, 19 січня, у джерела в Саржиному яру, а також біля інших джерел міста.

Чин водосвяття в Саржиному яру звершив архієпископ Харківський і Богодухівський Владика Онуфрій. У церемонії взяли участь кілька тисяч харків'ян.
 
Після освячення джерела священнослужителі окропили святою водою всіх присутніх і принесену ними воду. Після цього бажаючі обмилися в купелі джерела.
 
Харківський міський голова Геннадій Кернес разом з харків'янами занурився в купелі в Саржиному яру.

Також у святковій церемонії взяли участь керівники департаментів та управлінь Харківської міської ради, голови адміністрацій районів міста.
 
Нагадаємо, що освячення води на честь свята Хрещення Господнього проводять сьогодні й на інших джерелах і в храмах міста.
 

Довідка. Свято Хрещення Господнього (Богоявлення) - одне з найдавніших свят християнської церкви, православні відзначають його 19 січня. Хрещення Ісуса Христа від Предтечі Іоанна було символічним і означало, що душа людини, що кається і повірила у Спасителя, очиститься від усіх гріхів. На це свято існує традиція освячувати воду. Велике водосвяття проводять двічі - в самий день Богоявлення, а також напередодні, у навечір'я Богоявлення (Хрещенський святвечір).

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

    У Харкові відзначають свято Хрещення Господня У Харкові відзначають свято Хрещення Господня У Харкові відзначають свято Хрещення Господня У Харкові відзначають свято Хрещення Господня У Харкові відзначають свято Хрещення Господня У Харкові відзначають свято Хрещення Господня У Харкові відзначають свято Хрещення Господня У Харкові відзначають свято Хрещення Господня У Харкові відзначають свято Хрещення Господня У Харкові відзначають свято Хрещення Господня У Харкові відзначають свято Хрещення Господня У Харкові відзначають свято Хрещення Господня У Харкові відзначають свято Хрещення Господня У Харкові відзначають свято Хрещення Господня У Харкові відзначають свято Хрещення Господня У Харкові відзначають свято Хрещення Господня У Харкові відзначають свято Хрещення Господня У Харкові відзначають свято Хрещення Господня У Харкові відзначають свято Хрещення Господня У Харкові відзначають свято Хрещення Господня У Харкові відзначають свято Хрещення Господня У Харкові відзначають свято Хрещення Господня У Харкові відзначають свято Хрещення Господня У Харкові відзначають свято Хрещення Господня У Харкові відзначають свято Хрещення Господня У Харкові відзначають свято Хрещення Господня У Харкові відзначають свято Хрещення Господня

Друкувати
Останні новини