У Харкові відкрилася виставка, присвячена Дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми
29 листопада 2013 19:38
У Харкові відкрилася виставка, присвячена Дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми У центрі сучасного мистецтва « Workshop » сьогодні , 29 листопада, відкрився творчий проект «Закриті обличчя».

Захід присвячений Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом та Всеукраїнському дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми.

В рамках проекту харківські фотографи, художники і скульптори представили дев'ять експозицій, серед яких - інсталяції скульптора Лілії Ісик «Альтруїзм через відображення», інсталяція «ВІЛ не знає, що таке соціальний статус», панно художника-живописця Владислава Козаченко «СНІД не вибирає» та відео-арт Олексія Скачкова. Студенти Харківської державної академії культури підготували чотиригодинний перфоманс під назвою «Приховуючи обличчя».

Також на відкритті був продемонстрований фільм - лауреат премії Оскар в номінації «Кращий документальний фільм» - «Як пережити чуму». Відвідати виставку можна буде до 3 грудня за адресою: пр. Л. Свободи, 57.

У відкритті експозиції взяли участь медики, представники громадських організацій, студенти, діячі мистецтва.

Як зазначив головний лікар Харківського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Олександр Черкасов, харків'яни обізнані про захворювання на ВІЛ/СНІД більше, ніж в інших регіонах України, завдяки людям, які займаються подібними проектами і привертають увагу громадськості до проблеми цього захворювання.

Директор Харківського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ» Сергій Дмитрієв підкреслив, що тільки разом суспільство зможе впоратися з багатьма проблемами, пов'язаними з цими захворюваннями. «Важливий навіть маленький крок для здійснення спільної важливої ​​справи. Кожна людина несе відповідальність не тільки за своє здоров'я - щоб подолати епідемію ВІЛ, ми повинні прикладати зусилля всі разом», - звернувся до присутніх директор обласного відділення благодійної організації.

У рамках зустрічі про свою громадську діяльність в цій організації і про те, як живуть люди, хворі на СНІД, розповіла вчитель, ВІЛ-інфікована дівчина. За її словами, її життя нічим не відрізняється від життя абсолютно здорових людей. Своїм прикладом вона показала, наскільки важливі взаєморозуміння і толерантність по відношенню до ВІЛ-інфікованих.

Зазначимо, проект підготовлений за підтримки Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради.

Довідка. Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно 1 грудня. Цей день служить нагадуванням про необхідність зупинити поширення епідемії ВІЛ/СНІДу. Метою Всесвітнього дня боротьби проти СНІДу є підвищення обізнаності про ВІЛ/СНІД і демонстрація міжнародної солідарності перед обличчям пандемії. Цього року день 1 грудня пройде під девізом «В напрямку мети «Нуль!». Це - нуль нових випадків ВІЛ-інфікування; нуль дискримінації; нуль смертей внаслідок СНІДу. Саме такий девіз був обраний до 2015 року ЮНЕЙДС (UNAIDS), організацією з боротьби з ВІЛ/СНІДом у всьому світі.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

    У Харкові відкрилася виставка, присвячена Дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми У Харкові відкрилася виставка, присвячена Дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми У Харкові відкрилася виставка, присвячена Дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми У Харкові відкрилася виставка, присвячена Дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми У Харкові відкрилася виставка, присвячена Дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми У Харкові відкрилася виставка, присвячена Дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми У Харкові відкрилася виставка, присвячена Дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми У Харкові відкрилася виставка, присвячена Дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми У Харкові відкрилася виставка, присвячена Дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми У Харкові відкрилася виставка, присвячена Дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми У Харкові відкрилася виставка, присвячена Дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми У Харкові відкрилася виставка, присвячена Дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми У Харкові відкрилася виставка, присвячена Дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми У Харкові відкрилася виставка, присвячена Дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми У Харкові відкрилася виставка, присвячена Дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми У Харкові відкрилася виставка, присвячена Дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми У Харкові відкрилася виставка, присвячена Дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми У Харкові відкрилася виставка, присвячена Дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми У Харкові відкрилася виставка, присвячена Дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми У Харкові відкрилася виставка, присвячена Дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми
Друкувати
Останні новини