У Харкові планують провести чемпіонат з інтелектуальних ігор
06 грудня 2013 15:44
У Харкові планують провести чемпіонат з інтелектуальних ігор У жовтні наступного року в Харкові відбудеться чемпіонат з інтелектуальних ігор - «Інтелліада-2014».

Про це сьогодні, 6 грудня, в ході міжнародної науково-практичної конференції «Фізкультура, спорт і здоров'я» повідомив заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту Олександр Попов.

Він підкреслив, що в обов'язкову програму чемпіонату увійдуть шахи, шашки, го, бридж, також можуть бути проведені майстер-класи з нардів, ерудиту і ренцзю.

«Ми готові провести наступного року у Харкові чемпіонат з інтелектуальних ігор. Якісь з цих ігор у нас розвинені, якісь тільки набувають популярності, але у всякому разі шанувальників інтелектуальних ігор в Харкові завжди було достатньо. Тому у нас є всі передумови для проведення такого чемпіонату. Я з подивом дізнався, що в Харкові живуть чемпіони з кібер-ігор, зірки світового рівня, і нам потрібно придивлятися до цих видів спорту і підтримувати їх, тому що молоде покоління зараз повально захоплюється комп'ютером, але робить це неорганізовано», - зазначив Олександр Попов.

За його словами, в ході змагань з інтелектуальних ігор молоді люди зможуть перевірити свої знання і можливості, а також влитися в спортивний рух.

«Діти зможуть випробувати той азарт боротьби, який дорослі спортсмени відчувають в інших видах спорту. А ми зі свого боку зробимо все, щоб чемпіонат з інтелектуальних ігор був проведений не нижче того рівня, на якому вже проходили інші спортивні форуми в Харкові», - уточнив заступник міського голови.

За його інформацією, федерації інтелектуальних видів спорту вже виявили зацікавленість в майбутньому чемпіонаті. Олександр Попов уточнив, що «Інтеллліада - 2014» запланована на жовтень наступного року. Крім того, в 2014 році в Харкові планується провести кілька чемпіонатів Європи, зокрема з тхеквондо WTF, бадмінтону, а також турнір з фехтування на шпагах пам'яті Леоніда Авербаха, який вже включений в список іміджевих спортивних проектів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

    У Харкові планують провести чемпіонат з інтелектуальних ігор У Харкові планують провести чемпіонат з інтелектуальних ігор У Харкові планують провести чемпіонат з інтелектуальних ігор У Харкові планують провести чемпіонат з інтелектуальних ігор У Харкові планують провести чемпіонат з інтелектуальних ігор У Харкові планують провести чемпіонат з інтелектуальних ігор У Харкові планують провести чемпіонат з інтелектуальних ігор У Харкові планують провести чемпіонат з інтелектуальних ігор У Харкові планують провести чемпіонат з інтелектуальних ігор У Харкові планують провести чемпіонат з інтелектуальних ігор У Харкові планують провести чемпіонат з інтелектуальних ігор У Харкові планують провести чемпіонат з інтелектуальних ігор У Харкові планують провести чемпіонат з інтелектуальних ігор У Харкові планують провести чемпіонат з інтелектуальних ігор У Харкові планують провести чемпіонат з інтелектуальних ігор

Друкувати
Останні новини