У Харківському зоопарку з'явилися два молодих самця рисі
17 січня 2014 11:46
У Харківському зоопарку з'явилися два молодих самця рисі Колекція Харківського зоопарку поповнилася двома молодими самцями європейської рисі.

Як повідомляє сайт зоопарку, тварин привезли з Миколаєва напередодні Нового року. Кошенята народилися в Миколаївському зоопарку, але їхня мати приїхала туди з Харківського зоопарку.

Рисі в Харківському зоопарку живуть і успішно розмножуються з 60-х років ХХ століття, проте створити хорошу пару буває складно. «Коли тварини з певних причин не подобаються один одному, доводиться звертатися по допомогу в інші зоопарки. Так і сталося з двома нашими європейськими рисями, які не змогли стати справжньою парою. Наша трирічна самиця вирушила в Миколаївський зоопарк, де створила щасливу сім'ю з молодим самцем. У квітні 2013 року в пари народилися малюки, які вісім місяців перебували під опікою турботливої ​​матері», - зазначили в зоопарку.

Коли рисенята стали повністю самостійними, їх відділили від самиці і, згідно з договором, відіслали до Харківського зоопарку. Тварини добре відреагували на транспортування і тепер обживаються у своїх вольєрах.

Довідка. Звичайна (європейська) рись (Felis lynx, Lynx lynx) - вид ссавців з роду рисей, хижак сімейства котячих. Основною відмітною рисою є добре виражені бакенбарди по краях морди. Довгі ноги і широкі лапи дають рисі змогу краще з усіх кішок пересуватися по глибокому снігу. Мешканець тайги, змішаних і гірських лісів. Довжина тіла до 100 см, маса до 15 кг. У природі основу харчування рисі становлять зайці та косулі. Вагітність у самиць триває 63-70 днів, народжується зазвичай 2-3 рисеняти.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини