У «ЄрмиловЦентрі» пройде британо-українська виставка сучасних художників
12 березня 2018 11:23 Культура
У «ЄрмиловЦентрі» пройде британо-українська виставка сучасних художників Презентація робіт учасників програми «SWAP: UK / UKRAINE» (Обмін: Великобританія/ Україна») пройде з 16 березня по 15 квітня у центрі сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» (пл. Свободи, 4).

Як повідомили у «ЄрмиловЦентрі», вісім художників побували у 2017 році у двох країнах і тепер покажуть результати своїх візуальних досліджень. Це щорічна програма Британської Ради в Україні для художників і кураторів. Її мета - об'єднати представників культури з двох країн і підтримувати їхній розвиток у міжнародному середовищі. Програма реалізується у співпраці з Ліверпульською бієнале, наймасштабнішим фестивалем сучасного мистецтва у Сполученому Королівстві. З 2016 року резиденції для художників і кураторів були організовані у Ліверпулі, Києві, Харкові, Музичах, Ужгороді та на півострові Бірючий в Азовському морі. Програма надає художникам час на дослідження, рефлексію і вивчення художніх традицій Великої Британії та України.

Кураторами експозиції в Харкові виступають Олена Касперович («ЄрміловЦентр»), Ілля Заболотний (Британська Рада), Анастасія Хлестова (Харківська муніципальна галерея).

«Другий рік поспіль завдяки плідній співпраці з нашими партнерами в Великобританії і Україні нам вдається створювати унікальний калейдоскоп-мозаїку обмінів та співпраці між культурними товариствами двох країн. У цьому році ми організуємо фінальну виставку, а її головний наратив доповнить насичена освітня програма, кураторами якої виступають наші партнери - Харківська муніципальна галерея», - сказав Ілля Заболотний.

Виставку можна буде відвідати з 12:00 до 20:00 з вівторка по неділю. 

З більш детальною інформацією про програму та її учасників можна ознайомитися тут.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини