У дитячому хоспісі пройшли лікування понад 150 маленьких пацієнтів
04 вересня 2019 16:47 Медицина
У дитячому хоспісі пройшли лікування понад 150 маленьких пацієнтів За більш ніж півтора року роботи дитячого хоспісу в Харкові там пролікувалися 156 дітей.

Про це повідомили сьогодні, 4 вересня, на виїзному засіданні постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Харківської міської ради, яке відбулося у відділенні паліативної допомоги дитячої лікарні №5 (вул. Танкопія, 43).

Для членів комісії провели екскурсію відділенням. Депутатам показали палати для лікування і реабілітації хворих, палати інтенсивної терапії, зал лікувальної фізкультури та масажу, місця відпочинку для батьків, сучасне лікувально-діагностичне обладнання тощо. Для дітей з обмеженими можливостями у дворі хоспісу також обладнаний дитячий майданчик.

Як повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Юрій Сороколат, у відділенні цілодобово перебувають тяжкохворі та діти з інвалідністю. Серед них бувають пацієнти з дитячим церебральним паралічем, онкологічними захворюваннями, епілепсією, мікроцефалією, розумовою відсталістю, гідроцефалією та іншими вродженими вадами розвитку нервової системи.

Також з 1 січня 2019 року в дитячому хоспісі працює амбулаторно-консультативний центр, до складу якого входять психоневрологічне диспансерне відділення та психіатричний денний стаціонар на 40 місць.

«Ми створюємо максимально комфортні умови не тільки для дітей, а й для батьків, щоб вони почувалися як вдома, щоб не було відчуття, що вони кинуті і забуті. Крім того, в хоспісі використовуються найсучасніші методики корекції та лікування. Це командна робота, яка передбачена світовими стандартами. Ми намагаємося це впроваджувати, щоб лікування відповідало передовому досвіду в цьому напрямку», - зазначив Юрій Сороколат.

Заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан повідомила, що міська влада разом із меценатами намагається забезпечити для хоспісу найкращі умови роботи.

«У багатьох батьків вже є розуміння того, що це за установа і наскільки тут здатні допомогти важкохворим дітям. У хоспісі заповнені всі 20 ліжок, але роботи ще, звичайно, багато. Міська влада продовжить робити все можливе, щоб і дітьми, і батьками, і медичним персоналом вся ця ситуація, щоденні турботи, переживання і праця переносилися легше», - зазначила віце-мер.

За пропозицією Світлани Горбунової-Рубан постійна депутатська комісія розробить пропозиції про підвищення заробітної плати лікарям та медперсоналу дитячого та дорослого хоспісів за рахунок муніципальної надбавки.

Довідка. Відділення паліативної допомоги (дитячий хоспіс) при Харківській міській дитячій неврологічній лікарні №5 почало працювати 1 січня 2018 року.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини