У будівлях харківської поліції проводять дезінфекцію
24 квітня 2020 11:57 Суспільство
У будівлях харківської поліції проводять дезінфекцію Громадська організація «ЗооКонтроль» сьогодні, 24 квітня, провела дезінфекцію у Слідчому управлінні ГУ МВС України у Харківській області на вул. Весніна.

Як повідомив керівник «ЗооКонтролю» Андрій Ревенко, ініціативу дезінфікувати приміщення, де працюють правоохоронці, підтримав Харківський міський голова Геннадій Кернес. За словами керівника організації, дуже важливо допомогти поліцейським, які забезпечують карантинні заходи і допомагають знизити навантаження на першу лінію оборони - медицину.

Для дезінфекції використовується генератор гарячого туману і український препарат «Бланідас Актив», безпечний для людей, але не для інфекцій.

«При тій концентрації, при якій ми його застосовуємо, приміщення стає чистим приблизно через півгодини. В принципі, генератор гарячого туману - найбільш ефективний засіб дезінфекції, тому що речовина розпорошується і потрапляє в усі щілини, і коронавірусу «сховатися» ніде», - зазначив Андрій Ревенко.

Керівник організації підкреслив, що буде проведена дезінфекція всіх підрозділів міської поліції. Дезінфікуватимуть транспортні засоби, зброю і усі приміщення, які використовуються поліцією. Графік складено і погоджено з Головним управлінням Нацполіціі у Харківській області. Андрій Ревенко зазначив, що, наприклад, збройова кімната, де крім однієї людини, що видає зброю, нікого немає - може залишатися чистою більше тижня, а чергова частина, де постійно багато людей, - один-два дні.

За його словами, організація працюватиме у Харкові, поки не скасують карантин, і готова проводити дезінфекцію також і в медустановах міста.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини