Трирічну дівчинку, поранену при обстрілі Маріуполя, протезують у Харкові
19 лютого 2015 16:29 Медицина
Трирічну дівчинку, поранену при обстрілі Маріуполя, протезують у Харкові Трирічну дівчинку, яка постраждала під час обстрілу мікрорайону Східний міста Маріуполь, готові протезувати в Українському науково-дослідному інституті протезування (Харків).

Про це сьогодні, 19 лютого, на брифінгу в Харкові повідомив заступник міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Сергій Устименко.

При обстрілі дитина отримала осколкове поранення гомілки, частину ноги довелося ампутувати. Поранення дівчинка отримала, коли їхала з матір'ю в автомобілі. Жінка загинула на місці.

Сергій Устименко зазначив, що сьогодні обговорив питання лікування дитини в Харкові, і фахівці інституту взялися її протезувати. «Наші протези не поступаються іноземним. Не потрібно всім кидатися лікуватися за кордон. Наша продукція теж високоякісна», - підкреслив заступник міністра.

Зазначимо, що заступник міністра соціальної політики України Сергій Устименко та директор Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Мінсоцполітики Руслан Колбаса сьогодні перебувають з робочою поїздкою в Харківському регіоні. Вони відвідали волонтерські центри на Південному вокзалі і Дитячий будинок сімейного типу в селищі Пісочин.

Нагадаємо, що Український науково-дослідний інститут протезування, протезобудування та відновлення працездатності займається комплексною реабілітацією інвалідів з патологією опорно-рухового апарату з усіх областей України, в тому числі пораненим в зоні АТО. У грудні минулого року студенти Харківського інституту банківської справи на благодійному аукціоні надій «Рухаюся-живу!» зібрали 91,5 тис. грн для придбання динамічних параподіумів для реабілітації хворих НДІ, серед яких були і поранені в зоні АТО військові.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини