Трамвайні колії в центрі міста будуть безшумними і прослужать три десятки років
24 липня 2015 10:48 Інфраструктура
Трамвайні колії в центрі міста будуть безшумними і прослужать три десятки років Масштабна реконструкція трамвайних колій триває в центрі Харкова.

 

Як повідомив сьогодні, 24 липня, під час огляду робіт заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов, мова йде не тільки про заміну трамвайного полотна на ділянці від пл. Конституції до пл. Павлівської, також тут проходить реконструкція мереж водопостачання, каналізації та ливньовок. Роботи з реконструкції займуть близько 100 днів і будуть розділені на чотири частини. Під час кожної з них буде змінюватися схема руху транспорту.

Трамвайні колії і переїзди будуть зроблені за новими сучасними технологіями, які зменшують рівень шуму і вібрації. Термін експлуатації таких переїздів - 25-30 років.

За словами Євгена Водовозова, матеріали, які використовує підрядна організація, в основному вітчизняні, за кордоном купують тільки рейки.

Як розповів головний інженер підрядної організації Денис Захаров, зараз на трьох з чотирьох ділянок виконано демонтаж рейкового полотна.

«Триває підготовка так званого «корита». Ми прибираємо старий конструктив, міняємо його, ущільнюємо. Якщо в старій баластній технології несучою була шпала, то тепер - монолітна плита. Це оптимальне рішення для інтеграції трамвайної колії. Вона є несучою як для трамвая, так і для проїжджої частини дороги», - підкреслив Денис Захаров.

Зазначимо, що сучасні технології укладання рейок активно використовуються в Європі, у Харкові в останні роки при заміні трамвайних колій та перездів також використовуються ці технології. Зокрема, за сучасною технологією були реконструйовані трамвайні переїзди на перетинах пр. Гагаріна - вул. Кірова, пр. Правди - пр. Леніна, на вул. Маяковського та вул. Трінклера.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини