Тепер підходи до Харківського політеху освітлені
24 листопада 2014 18:45 Суспільство
Тепер підходи до Харківського політеху освітлені На підходах до Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» встановили 27 опор зовнішнього освітлення.
Про це сьогодні, 24 листопада, під час відкриття лінії освітлення повідомив директор Департаменту комунального господарства Віктор Кітанін. За його словами, підходи до НТУ «ХПІ» освітити було непросто, оскільки запасу потужності на центральних вулицях не вистачає і треба було знайти джерело живлення. Вирішувати проблему темних вулиць, по яких щодня ходять 17 тис. студентів, почали торік за дорученням Харківського міського голови Геннадія Кернеса.

Першу чергу освітлення підходів до НТУ «ХПІ» виконали з установкою 10 залізобетонних опор і 5 світильників, а другу - по вул. Політехнічній (від будинку по вул. Червонопрапорній, 17 до будинку по вул. Гуданова, 9/11), де встановили 17 оцинкованих опор та 17 світильників потужністю 100 Вт. Для постачання електроенергією мереж зовнішнього освітлення змонтували понад 700 м повітряної мережі.

Ректор НТУ «ХПІ» Леонід Товажнянський підкреслив, що світла на підходах до університету ніколи не було. Студенти, які навчаються на другій зміні, ходили по вул. Гуданова в повній темряві. «Тепер освітлено вулиці Ольминського, Фрунзе, Червонопрапорну, Гуданова. Цього року також реконструювали вулиці, прилеглі до вул. Пушкінської, і тепер тут комфортно ходити. Наші студенти навчаються у дві зміни, тепер і їм добре ходити на заняття, і людям, які тут живуть і відпочивають в нашому технологічному парку», - зазначив Леонід Товажнянський.

Зазначимо, що наступним масштабним міським проектом з освітлення стане установлення зовнішніх опор по пр. Героїв Сталінграда, від пр. Гагаріна, освітлення реконструюють поруч з Харківським університетом внутрішніх справ.

Всього за цей рік у Харкові було прокладено 64 км ліній зовнішнього освітлення. На сьогодні місто висвітлене на 94%.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини