Світлана Горбунова-Рубан: Маніпуляція на темі кисневих точок - результат загострення політичної боротьби
18 жовтня 2021 16:19 Медицина
Світлана Горбунова-Рубан: Маніпуляція на темі кисневих точок - результат загострення політичної боротьби Інформація про те, що в лікарнях міста зайняті всі ліжка з киснем для хворих на коронавірусну інфекцію, не відповідає дійсності і є політичною маніпуляцією.

Про це сьогодні, 18 жовтня, заявила заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

Вона підкреслила, що жодна людина, що потребує кисневої підтримки, без неї не залишається, а інформація про відсутність кисневих місць в міських лікарнях - результат загострення в місті політичної боротьби.

«Дуже важко протистояти непорядності людей, які роблять собі піар на темі коронавірусу. Ми дуже дбайливо ставимося до медичної інформації, і використовувати її як знаряддя політичної боротьби - некрасиво і злочинно. Дані про кількість вільних місць, в тому числі кисневих, динамічні, вони змінюються щохвилини. Як тільки звільняється місце з централізованою подачею кисню, його тут же віддають пацієнтам, які цього потребують. Всі пацієнти отримують необхідну допомогу», - підкреслила віцемер.

Також вона зазначила, що крім 719 точок централізованої подачі кисню, забезпечення киснем здійснюється за допомогою більш 1 тис. кисневих концентраторів. Також всі ліжка для хворих з COVID-19 повністю забезпечені медичним персоналом, медикаментами та засобами захисту.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини