Стратегію розвитку Харкова розглянуть на найближчій сесії міськради
23 листопада 2016 17:54 Місто
Стратегію розвитку Харкова розглянуть на найближчій сесії міськради Підсумкове засідання з розгляду проекту Стратегії розвитку міста Харкова до 2020 року пройшло сьогодні, 23 листопада, у міській раді.

У ньому взяли участь заступники міського голови, директори департаментів, вчені, представники громадськості. Провів засідання секретар Харківської міської ради Олександр Новак.

Як повідомив заступник директора з наукової роботи Науково-дослідного центру індустріальних проблем розвитку НАН України Юрій Іванов, принципи Стратегії розвитку міста Харкова до 2020 року орієнтовані на світові та європейські концепції розвитку міст майбутнього.

Проект передбачає розвиток різних галузей - транспортної інфраструктури; житлово-комунальної сфери, зокрема, капітальний ремонт житлових будинків з урахуванням енергозберігаючих технологій; підвищення якості послуг, що надаються; розвиток реабілітаційної системи в медустановах; розвиток науки, спорту, молодіжної політики, туристичного потенціалу тощо. Передбачається, що завдяки Стратегії розвитку міста міські проекти зможуть отримати доступ до фінансових ресурсів Державного фонду регіонального розвитку, вчені та громадські організації - отримувати грантову підтримку, кредити міжнародних організацій.

Як зазначив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров, Харків потребує ребрендинг, нові підходи, щоб отримувати інвестиції, застосовувати нові технології в різних сферах, розвивати науковий потенціал.

«Стратегії розвитку мегаполісів ведуть боротьбу міст за свій потенціал. Ми бачимо свої сильні сторони і прибираємо недоліки. Цей проект об'єднав зусилля і думки влади, громадськості, вчених: проект обговорювався на 12 спільних засіданнях. Основа розвитку міста - це молодь. Тому ми будемо розвивати грантову політику для підтримки молодіжних проектів, вносити зміни в цільові програми», - підкреслив Олексій Чубаров.

Підводячи підсумок, Олександр Новак підкреслив, що на цьому робота над стратегією не закінчується, в подальшому вона буде доповнюватися новими проектами. Проект Стратегії розвитку міста Харкова до 2020 року буде винесено на розгляд найближчої сесії міської ради, яка відбудеться 21 грудня.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини