Сьогодні в Харкові відзначають Курбан-байрам
24 вересня 2015 09:55 Суспільство
Сьогодні в Харкові відзначають Курбан-байрам Один з найважливіших свят в ісламі - Курбан-байрам - відзначать сьогодні, 24 вересня, у Харкові.

Харківське обласне товариство азербайджансько-української дружби «Достлуг» планує почати свято о 13:00 у мусульманській мечеті по вул. Пожарського, 3. На свято запрошені віруючі жителі Харкова, іноземні студенти-мусульмани, представники міських та обласних органів влади, представники засобів масової інформації.

Після священної молитви і обряду жертвопринесення мусульмани пригощатимуть м'ясом барана друзів та малозабезпечених. Також частування чекає вихованців Харківського обласного центру соціально-психологічної реабілітації «Гармонія» (початок - о 14:30). Цього року благодійну акцію проведуть і для переселенців з Донецької та Луганської областей, які проживають на території табору «Ромашка» (в 15:30).

Зазначимо, що одне з найважливіших свят ісламу - Курбан-байрам, або Ід аль-Адха (свято жертвопринесення і закінчення хаджу), відзначають у 10-й день місяця Зуль-хіджа. У 2015 році цей день припадає на четвер, 24 вересня.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини