Системи фото- та відеофіксації на українських дорогах можуть стати повністю автоматичними
11 січня 2014 13:42
Системи фото- та відеофіксації на українських дорогах можуть стати повністю автоматичними Голова парламентського комітету з питань правової політики, народний депутат України Валерій Писаренко пропонує ввести автоматичну систему фіксації правопорушень на дорогах.

Відповідний законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі» (№3855), він подав на розгляд до Верховної Ради.

На думку Валерія Писаренка, існуючі на даний момент напівавтоматичні системи фото- та відеофіксації не дають істотного ефекту в першу чергу через присутність суб'єктивних факторів під час розгляду справи і збереженні порядку розгляду справ про адміністративні правопорушення. Позитивний світовий досвід роботи автоматичних систем, який успішно використовується в багатьох країнах: Франції, Німеччині, Великобританії, Італії, Китаї та інших, дозволить зменшити рівень правопорушень на українських дорогах і зменшить кількість ДТП зі смертельним результатом і важкими наслідками.

Проектом закону пропонується ввести автоматичну фото- і відеофіксацію певних видів правопорушень: перевищення обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал, порушення заборони рухатись транспорту по тротуарах або пішохідних доріжках, виїзд на смугу зустрічного руху та порушення правил руху через залізничні переїзди.

У разі прийняття законопроекту відповідні зміни внесуть до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кодексу адміністративного судочинства України, Закон України «Про міліцію» та Закон України «Про дорожній рух».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини