Розвиток Харкова - ключовий момент у житті незалежної держави
09 жовтня 2013 17:43
Розвиток Харкова - ключовий момент у житті незалежної держави Розвиток Харкова був і буде одним з ключових моментів у житті незалежної держави.

Про це сьогодні, 9 жовтня, в ході семінару з історії Харкова для депутататов міськради зазначив професор, директор Центру краєзнавства Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна Сергій Куделко.

«За всю історію становлення Харкова в ньому ніколи не було великих протистоянь на національному і релігійному грунті. Це говорить про те, що харків'яни толерантні, привітні та гостинні. Цим можна пишатися», - підкреслив директор Центру краєзнавства. 

У лекції «Зі скарбниці духовного життя міста», яку прочитав історик, йшлося про походження гербів Харкова, про історичні назви вулиць, провулків, площ як відображенні історії Харкова. Як зазначив Сергій Куделко, Харків - місто з багатовіковими традиціями, прийнятий до Міжнародної ліги історичних міст. 


Про важливу роль органів самоорганізації населення як представницькі органи місцевого самоврядування та одну з форм демократії в місті Харкові присутнім розповів завідувач кафедри конституційного, муніципального та міжнародного права юридичного факультету ХНУ ім. В. Н. Каразіна Марк Воронов.

Семінар відбувся за дорученням Харківського міського голови у рамках виконання Комплексної програми розвитку місцевого самоврядування в місті Харкові на 2012-2015 роки, затвердженої рішенням 16-ї сесії Харківської міської ради 6-го скликання.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини