Рішення про виділення Харкову кредиту на метро ухвалять наприкінці квітня
04 квітня 2017 17:32 Економіка
Рішення про виділення Харкову кредиту на метро ухвалять наприкінці квітня Черговий раунд переговорів між міською владою та європейськими банкірами пройшов сьогодні, 4 квітня, в Харківській міськраді.

Перший заступник міського голови Ігор Терехов обговорив із представниками Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку питання, пов'язані з наданням кредиту на будівництво третьої черги харківського метрополітену.

Сторони звернули увагу на моменти, пов'язані з організацією закупівель, юридичною структурою угоди між усіма сторонами, на екологічні та соціальні питання, в тому числі про переселення сімей із зони будівництва метро. Як зазначив Ігор Терехов, переселити доведеться 67 сімей.

«Всім буде надано нове житло. Ми постараємося максимально згладити і нівелювати конфліктні ситуації, які гіпотетично можуть виникнути. Думаю, ми спокійно вирішимо це питання, тим більше, що багато сімей зможуть поліпшити свої умови проживання», - зазначив перший віце-мер.

За його словами, засідання кредитних комітетів ЄБРР та ЄІБ пройдуть після 25 квітня.

«Потім протягом тижня ми дізнаємося остаточне рішення про надання кредиту. Поки процес іде добре, і у нас є всі шанси, щоб банки ухвалили рішення про виділення коштів. Для цього ми також активно працюємо з Кабміном над державними гарантіями щодо цього проекту», - повідомив Ігор Терехов.

Нагадаємо, що проект розвитку третьої черги харківського метрополітену передбачає виділення кредитних коштів у сумі 320 млн євро на будівництво ст. м. «Державінська» та ст. м. «Одеська», будівництво нового депо і закупівлю близько 100 вагонів рухомого складу.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини