Ремонт приймальних відділень і поліклінік - у Харкові готують до опалювального сезону соціальну сферу
07 жовтня 2020 17:36 Медицина
Ремонт приймальних відділень і поліклінік - у Харкові готують до опалювального сезону соціальну сферу У міських медичних закладах та закладах соціальної сфери були виконані ремонтні роботи перед початком опалювального сезону 2020-2021 рр.

Про це сьогодні, 7 жовтня, на засіданні постійної комісії з питань соціального захисту та охорони здоров'я Харківської міської ради повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Юрій Сороколат.

За його словами, в ході підготовки до нового опалювального сезону в міських медустановах було відремонтовано близько 5 тис. п. м мереж теплопостачання, близько 4,5 тис. п. м електромереж, замінено 116 старих віконних блоків на нові, енергозберігаючі. Крім того, в лікарнях були відремонтовані вентиляційні системи і виконані інші роботи з ремонту приміщень, покрівель тощо. Станом на 15 вересня тепломережі в міських лікарнях підготовлені на 100%.

Також Юрій Сороколат повідомив, що в лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги, лікарнях №17 та 25 зараз ремонтують приймальні відділення, на що було виділено кошти з держбюджету. Крім того, за рішенням міської ради лікарню швидкої допомоги та лікарню №25 оснащують автономними джерелами електропостачання. «Виконується поставка обладнання, підготовлені приміщення, і я думаю, що в цьому році ми ці роботи завершимо», - зазначив Юрій Сороколат.

Крім того, капітальний ремонт за рахунок коштів Національної служби здоров'я України був виконаний у приміщеннях міської поліклініки №9. Також ремонтні роботи виконані в інших поліклініках, амбулаторіях і стаціонарах лікарень.

Як зазначила в.о. директора Департаменту соціальної політики Ірина Левченко, до нового опалювального сезону підготовлені всі 12 міських установ соціальної сфери - 9 територіальних центрів з надання соціальних послуг, міський центр реабілітації «Промінь», центр реінтеграції бездомних та соціальний готель. З метою підвищення енергоефективності у будівлях утеплили фасади, замінили вікна на сучасні склопакети, виконали ремонт систем водо- і теплопостачання, замінили, де необхідно, двері і електропроводку. У міському центрі реінтеграції бездомних встановили залізобетонні опори і провели зовнішнє електроосвітлення.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини